Sıcak havda spora dikkat!

Yaz döneminde maalesef birçok kişi hızlıca forma girmek ve iyi görünmek için türlü metotlar deniyor. Fakat yüksek şiddetli egzersizler yapmak ve kulaktan dolma bilgiler farklı sağlık problemlerine yol açabiliyor.

Güvenli bir şekilde spor yapmak ve doğal yollardan forma girmek için önerilerde bulunan Adabilim Okulları Beden Eğitimi Öğretmeni Ferhan Güler “Yaz mevsiminde artan sıcaklık ve nem ile beraber forma girme endişesi sizi istemediğiniz durumlarla karşı karşıya getirebilir. Bu nedenle güneşin tepede olduğu ve sıcaklığın zirve yaptığı saatleri değil, gün içerisinde ısının düştüğü saatleri tercih edin. Ayrıca egzersiz sırasında terleyeceğiniz için kaybettiğiniz sıvıları mutlaka telafi etmeli ve yeterli miktarda sıvı almalısınız” dedi.

Adabilim Okulları olarak lisanslı bir şekilde aktif sporla ilgilenen öğrencilerle yaz döneminde de iletişim halinde olduklarını belirten Ferhan Güler “Toplamda on iki branşta eğitim veren okulumuzda yaklaşık iki yüz lisanslı öğrencimiz var. Tatil süresince hem bireysel hem de kulüpleri aracılığıyla çalışmalarına devam eden ve kamplara katılmalarına aracı olduğumuz öğrencilerimizin sağlık durumunu ve gelişimini yakından takip etmeye devam ediyoruz” dedi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]