Şehre oto galericiler sitesi geliyor

Sakarya'ya oto galericiler sitesinin yapılacağının açıklanması, esnafın yüzünü güldürdü.

Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı (SATSO) Mahmut Kösemusul, geçtiğimiz günlerde Sakarya'ya oto galericiler sitesinin yapılacağını açıkladı. Sakarya’da bulunan 2. El Oto Galericileri ile bir araya gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, şehrin ticari yaşamına önemli katkı verecek yeni bir kümelenme çalışması başlattıklarını söyledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tamamladığı Kamyoncular ve Tır Parkı’ndan sonra yeni bir Organize Ticaret Bölgesi (OTB) olacak 2. El Oto Galericileri Sitesi için yeni çalışma başlatıyor. 2. El Oto Galericileri ile buluşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, proje ile ilgili ayrıntılı bilgiler verirken, gerçekleştirilecek istişare toplantılarıyla da çalışmanın nihayetleneceğini vurguladı.

Kösemusul, “SATSO Hizmet Binamızın karşısında, 96 hizmet dükkânıyla, büyük bir otoparkı ve açık oto pazarı ile örnek gösterilecek, modern bir Organize Ticaret Bölgesi (OTB) çalışmasını başlatıyoruz. Sakarya’mıza hayırlı olsun” dedi.

"Güzerl bir oto galericiler sitesine kavuşacağız"

Kösemusul'un bu açıklamaları oto galerici esnafının yüzünü güldürürken, konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a konuşan Oto Galerici Hakan Sahip, "Sakarya'da biliyorsunuz 2009'da İçişleri Bakanalığı'nın almış olduğu bir karar var. Galericileri şehir içinden, şehir dışına alma konusunda bir çalışması var. Bu konuyla alakalı da kanun çıktı. İnşallah Allah nasip ederse önümüzdeki yıl içinde Sakarya'nın merkezinde bulunan galericiler, şehir dışına alınacak. Bununla ilgili yer çalışmalarımızı tamamladık. Kısa zamanda inşaatlarımıza başlayacağız. Şehir merkezindeki bu çarpık düzeni kaldıracağız. Sakarya'ya da büyük bir katkısı olacak galericiler sitesinin. Adapazarı'nın diğer illere nazaran kavşak noktası olduğu, Düzce, Bolu, Kocaeli, Bilecik bütün bu bölgelere hitap edeceğimiz bir galericiler sitesi olacak. İnsanların ailesiyle birlikte gelip gezebileceği güzel bir siteye kavuşacağız" dedi.

"Esnafın yüzü gülecek"

Galericiler sitesinin Sakarya'daki esnafın işlerini olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Hakan Sahip, "Adapazarı'nda; İzmit Caddesi'nde TEK yokuşunda, Erenler'de galericiler var. İnsanlar bu tür yerleri gezmekte sıkıntı çekiyor. Durum böyle olunca araç alacak olan buradaki vatandaşlarımız İzmit'teki galericiler sitesine, Bolu'daki galericiler sitesine gidip araçlarını oradan alıyorlar. Güzel bir galericiler sitesi, derli toplu, daha disiplinli galericiler sitesinin Adapazarı'na yaptığımız zaman esnafın daha da yüzü gülecek" diyerek sözlerini noktaladı.

İşte Oto Galerici Hakan Sahip'in açıklamaları:
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]