Şehit annesine büyük saygısızlık


Sakarya'da bir halk otobüsü şoförünün, ücretsiz ulaşım kartı ile binen ve şehit annesi kartını gösteren şehit annesine rencide edici sözler söyleyerek araçtan indirdiği öğrenildi. 

Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Gazi Mustafa Çolak, yaptığı açıklamada, Söğütlü'den mevlid için derneğin Adapazarı'ndaki binasına gelen şehit annesinin, dönüş için ücretsiz seyahat kartıyla bindiği özel halk otobüsünde şoförün rencide edici sözlerine maruz kaldığını ve araçtan indirildiğini söyledi. 
 
Çolak; "Şehit annesi mevlidin ardından Söğütlü'ye dönmek üzere orta garajdan kalkan Özel Halk Otobüsüne binmek istedi.  Saat 16:00 da Orta Garajda 54 j 7… plakalı Akarca Söğütlü halk otobüsüne binen şehit annesi  yüce devletimizin verdiği Şehit Annesi kimlik kartı ve ücretsiz seyahat kartını gösterip otobüse bindiğinde otobüs şoförü ben sizi taşımak zorundayım arka tarafa geç gibi sözler sarf ederken, şehit annemize söylediği rencide edici sözler yetmezmiş gibi otobüsten indirdi. Olayın bize aktarılması üzerine, Ulaşım Daire Başkanlığından acilen randevu talep ettik. Bunun üzerine Daire Başkanlığında giderek bir saate yakın bekledim. Görüşemeyince makamdan çıktım. Bir daire başkanının verdiği randevuya gelmeyerek benimde gazi olduğum dikkate alınırsa, şehit annesinin de rencide edilmesine anlam veremiyoruz.  Annemiz bu vatan için evladını şehit verdi biz bu vatan için gazi olduk. Bizlere verilen değer ve önem gözler önünde, bu olayın suçlusu bulunup gerekli işlemlerin yapılması için hukuki süreç için hazırlığımızı yapmaktayız ve suç duyurusunda savcılığa bulunacağız. Şehit annemize yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]