Şehirde vidanjör alarmı!

Adapazarı'nda kimyasalın vidanjörle yağmursuyu hattına dökülmesi nedeniyle ortaya çıkan koku paniğe yol açarak bir okul tatil edilmişti. Bu olayın ardından Hendek'te geri dönüşüm tesisinden aldıkları maddeyi taşıyan iki vidanjör durduruldu. Kayıtsız oldukları belirlenen vidanjörlerdeki maddelerden numune alınarak soruşturma başlatıldı. 

Tekeler Mahallesi'nde dün yağmursuyu kanalına vidanjörle boşaltılan kimyasal madde bölgede kötü kokuya yol açmış. Paniğe yol açan olay nedeniyle bir özel okul tatil edilmişti. Yaşananlar üzerine araştırma başlatan yetkililer, KGYS görüntülerinden yola çıkarak kimyasalın bir vidanjörle taşınarak yağmursuyu kanalına boşaltıldığını tespit etmişti.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken bir kimyasal vakası daha yaşanmadan önlendi. Hendek'teki bir geri dönüşüm tesisinden atık madde alan iki vidanjör, ihbar üzerine polis ekiplerince durduruldu. 
 
Yapılan incelemede iki vidanjörün SASKİ ve Çevre Şehircilik il Müdürlüğü’ne kayıtlı olmadıkları belirlendi. Vidanjörler bağlanırken Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri araçlardaki atık sıvıdan numune aldılar.
 
Vidanjörlerdeki sıvıların tespiti için çalışmalar sürüyor. 
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]