Şehirde son üç günde 24 kişi koronadan öldü

Sakarya'da son üç günde koronadan ölenlerin sayısının 24 olduğu öne sürüldü.

Koronavirüs salgınının görülmeye başlandığı mart ayından bugüne kadar geçen 8 aylık sürede Sakarya'da ölenlerin sayısının 400’ü aştığı öğrenilirken, herkesin alınan tedbirlere kendi sağlıkları açısından uymaları bir kez daha istendi.

VALİ'DEN UYARI

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, koronavirüs vakalarının görülmeye başlandığı tarihten itibaren en yüksek seviyeye bugünlerde ulaştığını belirterek, tüm herkesi hassasiyetle tedbirlere uymasına yönelik uyarıda bulunmuştu.

HASTA SAYISI 3 BİN

Sakarya’da korona virüs vakalarına yönelik tahsis edilen yoğun bakım üniteleri dün itibariyle tamamen doluydu. Hastanelerdeki servislerde tedavi altına alınanların yanı sıra evlerde de 3 bin civarındaki kişi koran virüsten ötürü karantina altında bulunuyor.

400'Ü AŞTI

Alınan tüm tedbirlere ve uyarılara rağmen 8 aylık süre içinde korona virüsten ölenlerinin sayısının ilimiz genelinde 400 kişiyi aştığı öğrenildi. Son üç gün içinde koronadan ölenlerin sayısı ise 24’ü buldu. Ölüm sayılarının artması üzerine cenaze hizmetlerindeki korona ekip sayısı da ikiye çıkarıldı.

AMAN DİKKAT

Yaşanan bu tablo karşısında koronaya karşı alınacak en önemli tedbir maske, mesafe ve hijyen. Vaka sayısı ve ölüm oranlarının artması nedeniyle ilimizde de daha önce uygulanan sokağa çıkmaya yönelik kısıtlama da gelebilir.

ÜÇ GÜNDE 24 KİŞİ

Hastanelerde koronaya ayrılan yoğun bakım yatakları tamamen dolarken, son üç gün içinde ölenlerin sayısının da 24 olduğu öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü bu nedenle koronadan vefat edenleri defneden ekip sayısını ikiye çıkardı.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]