Şehir merkezine ilk kar düştü

Meteoroloji'nin günlerdir uyarısını yaptığı kar yağışı başladı. Şehir merkezinde aralıklarla kendisini gösteren kar, yüksek kesimlerde etkili oluyor. Hendek Dikmen'de kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaştı. Meteoroloji, yeni bir duyuru yayınlayarak yoğun kar yağışı uyarısını yeniledi.

Dün akşam Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına giren şehirde, kent merkezine mevsimin ilk karı düştü. Alçak kesimlerde yağmur şeklinde görülen yağış, yerini kara bıraktı. Kar yağışı Kent merkezi başta olmak üzere Camili, Karaman, Korucuk bölgesinde de aralıklarla yağmaya devam ediyor. Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü'de beyaza büründü. Öğrenciler, karda bol bol selfi çektiler. 

Kar, en çok yüksek kesimlerde etkili oluyor. Sakarya'nın en yüksek noktası olan Dikmen'de kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Kar yağışı Kocaali, Hendek, Akyazı, sapanca ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkisini devam ettiriyor. 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, karla mücadele için alarm durumuna geçti. 24 saat çalışacak olan ekipler, kar yağışına karşı teyakkuzda bekliyor.

Meteoroloji uyardı: 20-50 cm kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün öğlen saatlerinde yaptığı son uyarıda, devam etmekte olan yağışların; bugün öğleden sonra etkisini artırarak yarın ve cuma günleri Sakarya'da yoğun kar yağışı şeklinde (20-50 cm) olması beklendiğini açıkladı. Başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Şehir merkezi ve Hendek Dikmen Mahallesi'nden kar görüntüleri...
Yoğun kar yağışı kent merkezinde başta olmak üzere şehir genelinde etkili oluyor.

Karayolu, Büyükşehir ve ilçe belediyelerine bağlı karla mücadele ekipleri TEM Otoyolu, D-100, D- 650 ve ilçe yollarında  küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Kar yağışı nedeniyle il genelinde çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Yüksek kesimlerde hayat durma noktasına geldi.

 

Adapazarı Mudurnu karayolunun Dokurcu'ndan sonraki bölümü ulaşıma kapandığı bildiriliyor.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]