Şehir Hastanesi 2023'den önce bitecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, içinde 4 hastane barındıracak 1471 yataklı şehir hastanesinin 2023 yılına kadar bitirileceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ile birlikte son 3 yılda hükümet tarafından Sakarya'da yapılan yatırımlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Ali İhsan Yavuz, Türkiye gündeminde yeni Anayasa çalışması, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Kanunları ile ilgili konuların bulunduğunu belirtti.

Şehirdeki yatırımlara ilişkin sunum eşliğinde bilgi veren Yavuz; "2018 milletvekilliği seçimlerine girerken Sakarya'da sorunlar ve beklentilerin bugün çözüme kavuşturulduğunu gördük. Bundan sonra yeni hedeflerimiz olacak. Yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Biz o ihtiyaçları karşılamak üzere elbirliği ile bu sorunları çözmeye çalışacağız. Millet Bahçesi, Yeni Stadyum, yeni adliye binası, deprem kredisi meselesi vardı. Bu meselelerin tamamını ya çözdük ya da çözüm yoluna koyduk. Bunların tamamını bitmiş olarak görüyoruz" dedi.

ŞEHİR HASTANESİ 2023 YILINDA BİTECEK

Üç yıl içinde en fazla efor sarf ettikleri konunun Şehir Hastanesi olduğunu vurgulayan Yavuz, şunları söyledi; "Bütün sağlık hizmetlerinin karşılandığı bir kampüse kavuşmuş olacağız. Yatak kapasitesi 1471'e kadar çıkacak. Biz bu hastaneleri çok büyük yapıyoruz. Kadın Doğum Hastanesi 200 ile başladı, 370'e çıktı. Normal eğitim araştırma hastanesi 400 ile başladı, 620'ye çıktı. Korucuk ve eski kadın doğumla bieraber toplam yatak sayısı 1300'dür. Yeni şehir hastanesine ambulans helikopterlerin kalkıp inebileceği alan inşaa edilecek. Şehir hastanesinde 4 tane hastane var içinde. 448 yatak genel hastane, 118 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 121 yatak onkoloji hastanesi, 68 yatak kalp ve damar cerrahisi olmak üzere 4 hastaneden oluşuyor. 35 yataklı ameliyathane, 15 yataklı doğum salonu, 183 yataklı yoğun bakım, 25 yataklı diyaiz ünitesi, 10 yatak yanık kliniği, 10 yatak enfeksiyon hastalıkları, 70 yatak acil servis müşahade, her branşta 300 poliklinikte hasta kabulü yapılacak. 1000 yataklı hastane şehirde büyük bir beklentiydi. İhalesi yapıldı. 6 milyar TL sağlık yatırımı yaptık. Yeni hastanemizi sadece bin yataklı hastanenin 1 milyar 248 milyon TL. Şehir Hastanesi 2023'den önce bitecek."
 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]