SAÜEAH acil kapatıldı, işte alınan yeni kararlar

İl Pandemi Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) acil servisi kapatıldı. Acil durumlarda kadım doğum hastaları Özel Medar Hastanesine, kalp hastaları ise Ada Tıp Hastanesine sevk edilecek. Poliklinik hizmetleri ise Yenikent Devlet Hastanesinde verilecek. 

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan kararlar doğrultusunda SAÜEAH'daki servisler kapatılmıştı. Karantina hastanesi ilan edilen SAÜEAH'ın acil servisi de kapatıldı. Bu kapsamda özel hastanelerde devreye alındı. Acil durumlarda kadım doğum hastaları Özel Medar Hastanesine, kalp hastaları ise Ada Tıp Hastanesine sevk edilecek.  

SAÜEAH'ın koronavirüs hastaları dışındaki hastalara kapatılması nedeniyle poliklinikler farklı hastanelerde hizmet verecek. 

SAÜEAH merkez kampüsündeki Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi tamamen, şehir merkezindeki eski doğumevi binasına taşındı.  

SAÜEAH'ta bütün poliklinikler Yenikent Devlet Hastanesi'nde hizmet verecek.

Ayrıca kardiyoloji polikliniği ve anjiyo servisi Özel Ada Tıp Hastanesi'ne taşındı.  Acil kardiyoloji vakaları da sadece Özel Adatıp Hastanesi'ne götürülecek. 

Kadım doğum hastaları da Özel Medar Hastanesine sevk edilecek. 

Diğer tüm vakalar ise Yenikent Devlet Hastanesi ile ilçe devlet hastanelerine götürülecek.  

Yenikent Devlet Hastanesi'nin yetersiz kaldığı ameliyatlar için SAÜEAH'ın Korucuk kampüsü kullanılacak.  
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]