Sapanca Gölü'ne akaryakıt sızdı

Sapanca'da göle akan dereye beton mikseri yuvarlandı. Devrilen araçtan akan mazot, göle sızdı. Ekipler, derenin gölle birleştiği yere bariyer çekti.

Dün gece, Sapanca Gölü'nü besleyen Keçi Deresi'nin üst kesimlerindeki yatağına bir beton mikseri yuvarlandı. Kaza sonrası beton mikserinin deposunda bulunan yaklaşık 100 litre mazot ve yağ dereye aktı. Deredeki kirlenmeyi gören vatandaşlar Sapanca Kaymakamlığı'na haber verdi. Kaymakamlık, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve Sapanca Belediyesi ekiplerini bölgeye çağırdı. SASKİ ekipleri yakıtın göle karışmaması için vidanjörle deredeki mazotun bulunduğu kısımları çekti. Önlem olarak derenin gölle birleştiği kesime bariyer çekildi.

Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Sapanca Gölü'ne akan Keçi Deresi'nde mazot ve yağ aktığı yönünde şikayet aldıklarını belirterek şöyle dedi:

"Kaymakamlık olarak emniyet müdürlüğümüz ve belediyemize durumu ileterek olay yerine geldik. Emniyetten aldığım bilgiye göre derenin yukarı tarafta bulunan bir güzergahında beton mikseri dereye devrilmiş. Araçta bulunan yaklaşık 100 litre mazot ve yağ dereye akmış, dereden de göle kadar ulaşmış durumda. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri derenin göle akan bölümüne bariyerler kurarak söz konusu petrol ürünlerinin göle karışmasını engellemek için mücadele ediyorlar. Sonrasında ise vidanjör ile bu petrol ürünlerinin yüzdeki bölümünü temizleyecekler. Görebildiğimiz kadarıyla göle çok fazla bir akaryakıt ulaştığını düşünmüyoruz. Son anda müdahale edildi. Fazla bir çevre kirliliğine yol açmadan temizlenmiş olacak."

Sızıntı önlendi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yapılan açıklamada, “Dün akşam saatlerinde kurumumuza Keçi Deresi’nde bir kazanın meydana geldiği ve akaryakıt sızıntısının olduğu ihbar edilmiştir. İhbar sonrası ekiplerimiz ivedilikle bölgeye yönlendirilmiş ve gereken tedbirler alınmıştır. Keçi Deresi’nin Sapanca Gölü’ne döküldüğü noktaya çekilen bariyerler ile akaryakıtın dağılması önlenmiş, vidanjörler vasıtasıyla da birikintiler temizlenmiş, bertaraf edilmiştir. Bu tür risklerin meydana gelme ihtimali göz önünde bulundurularak müdahale hızını artırma amacıyla göl çevresindeki farklı noktalarda sızıntı önleyici ekipmanlar bulundurulmaktadır. Bu yönde vatandaşların ALO 185 çağrı merkezimize yaptığı ihbarlar hassasiyetle değerlendirilmektedir” denildi.

 

 

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]