Şampiyon Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Türkiye Basketbol Ligi 2016-2017 sezonu şampiyonu Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı oldu.

Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Ligi 2016-2017 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Eskişehir Basket ile şampiyonluk mücadelesi için parkeye çıkan Büyükşehir Basket, sahadan 88-98’lik sayıyla galip ayrılarak şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Basketbol Şube Başkanı Akif Köse, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra TBF CEO’su Ömer Onan’da izledi.

10 sayılık fark

Mücadeleye Lazeric Jones, Calvin Harris, Kerem Özkan, Hakan Yapar ve Kerem Gönlüm ilk 5’i ile çıkan Büyükşehir, ilk çeyreği 17-23’lük skorla önde tamamladı. Mücadelenin 2. çeyreğinde de etkili oyununu sürdüren Büyükşehir Basket, devreye 11 sayı farkla 41-52 önde gitti. Maçın 3. çeyreğinde iyi bir oyun ortaya koyamayan Büyükşehir, son periyoda 72-75’lik skorla girdi. Son periyotta tekrar oyunun kontrolünü eline alan Dev Adamlar, sahadan 88-98’lik skorla galip ayrılarak Türkiye Basketbol Ligi’nin şampiyonu oldu. Final grubu maçlarının en iyi oyuncusu Büyükşehir’den Hakan Yapar seçildi.

Sakarya halkına armağan olsun

Şampiyon Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı’nın Koçu Selçuk Ernak, kupayı Sakarya halkına armağan etti. Koç Ernak, “Seyircili bir maç olmasını isterdik. Bizim için gerçekten önemliydi. Sadece ligi çıkışımızı taçlandırmak için değil, genç bir kulübün yaşayacağı çok güzel bir mutluluktu. Sakarya halkına armağan olsun” diye konuştu. Tufan Önen ise; “4 yıldır yer aldığım takımlar üst lige çıkıyor. Bugün de önemli bir galibiyet alarak şampiyon olduk” dedi.

Ekibin parçası olmak çok güzel

Alper Saruhan, “Mutluyuz. Hedefe ulaşmak çok güzel. Takıma sezon ortasında katıldım. İyiki bu ekiple beraberim. Herkesin emeğine sağlık” derken; Hakan Yapar, “İlk toplantığımızdan beri tek hedefimiz buraya gelmekti. Sakarya halkına kupayı armağan etmek istiyorduk. Bunu başardığımız için çok mutluyuz” dedi. Kaptan Kerem Gönlüm ise; “Bütün sezon bunun için savaştık. Hedefimizi gerçekleştirip lige çıkmıştık. Ama kupayı da istiyorduk. Neticede sezonun bir tane birincisi oluyor. Şampiyonluk Sakarya halkına armağan olsun. Şimdi güzel anların tadını çıkarma zamanı. Bu ekibin parçası olmak çok güzel. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kutlama Kent Meydanı'nda


Dev Adamlar Şampiyonluk kupasını Sakarya'ya getirmek üzere yola çıktı. Kutlama 21.00'da Kent Meydanı'nda yapılacak

 

Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un, Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off final grubu maçları sonucu Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne yükselmesi, kentte coşkuyla kutlandı.

Final grubunun 5. maçında Acıbadem Üniversitesi'ni 75-56 yenen Sakarya temsilcisi, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne çıkmayı garantilemişti.

Grubun son maçında Nesine.com Eskişehir Basket'i deplasmanda 98-88 mağlup eden Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor, ligde şampiyonluğunu ilan etti.

Eskişehir'den dönen takım için Demokrasi Meydanı'nda kutlama düzenlendi. Basketbolcular, teknik heyet ve yöneticiler, kutlamaya şampiyonluk kupasıyla katıldı. Kent merkezine gelen takımı taraftarlar coşkuyla karşıladı.

Meydanda kurulan kürsüye çıkan oyuncular ve yöneticiler, taraftarları selamlayıp, şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Törende bir konuşma yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 4 yıllık bir uğraş sonunda basketbolda Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne yükselmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Üst lige çıktıktan sonra orada kalmanın da önemli olduğunu ifade eden Toçoğlu, "Takımımızı Süper Lig'de tutmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu büyük başarıda emeği olan herkesi kutluyorum. Sporcu kardeşlerimizin alınlarından öpüyorum. Büyük bir özveriyle Sakarya için gayret gösterdiler. Teknik ekibimize, değerli hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Takım kaptanı Kerem Gönlüm de sene başında çok büyük bir sorumluluğun altına girdiklerini belirterek, kendisini takıma getirenleri mahcup etmediği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kendilerini destekleyen Sakarya halkına teşekkür eden tecrübeli basketbolcu, "Zor bir sezon geçirdik, birçok sakatlıklarımız oldu. Buraya geldiğimde de gördüm ki Sakarya gerçekten bir spor şehri. Futbol takımımızı da kutluyorum, onlarda bir üst lige yükseldi. Yeni sezonda inşallah Sakarya'nın spora daha büyük katkı yapacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]