Sakarya'ya şehit ateşi düştü

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. 

Edinilen bilgilere göre, Doğubayazıt ilçesi Ağrı Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince devam eden operasyonlarda terör örgütü PKK ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 6 asker yaralandı, 1 terörist etkisiz hale getirildi. Ambulanslarla ilçe hastanesine kaldırılan 6 askerden biri olan Sakarya Karasulu olduğu öğrenilen Uzman Çavuş Ahmet Baş tüm müdahalelerle rağmen şehit oldu. Durumu ağır olan bir askerin de helikopter ile Van’a sevk edildiği öğrenildi.

Baba ocağına acı haber ulaştı 

Şehit Ahmet Baş’ın Karasu ilçesi Kuzuluk Mahallesi’ndeki oturan ailesine acı haber askeri yetkililerce verildi. Şehidin evinin önünde önlem amaçlı ambulans bekletilirken, baba ocağına Türk bayrağı asıldı. 

Öte yandan şehit Baş’ın 4 kardeş olduğu öğrenildi. 


Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Baş, düzenlenen törenin ardından memleketi Sakarya’ya gönderildi. 

Doğubayazıt ilçesi Ağrı Dağı kırsalında öğlen saatlerinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada Sakarya’nın Karasu ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Ahmet Baş Şehit oldu, 5 asker yaralandı, 1 terörist ise etkisiz hale getirildi. Şehit Uzman Çavuş Baş için Ağrı Ahmed-i Hani Havaalanı’nda tören düzenlendi. Baş’ın Türk bayrağına sarılı naaşı burada silah arkadaşlarının omuzlarında katafalka konuldu. Şehidin okunan özgeçmişinin ardından dua edildi.. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Baş’ın naaşı törenin ardından uçak ile memleketi Sakarya’ya uğurlandı. 

Törene, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, 12. Mekanize Tugay Komutanı Ahmet Ömercikli, İl Jandarma Komutanı Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Müftüsü İbrahim Gemici, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, STK’lar ve vatandaşlar katıldı. 
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi kırsalında, bölücü terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Baş, yarın öğlen Sakarya'nın Karasu ilçesi Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]