Sakarya'ya şehit ateşi düştü

MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin kontrol noktasına düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan uzman çavuş 23 yaşındaki Mansur Cansız'ın Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Uzman Çavuş Mansur Cansız'ın acı haberi, Kaynarca Cebek Mahallesi'nde oturan ailesine gece saatlerinde ulaştı. Kardeşi de Bingöl'de uzman çavuş olarak görev yapan Mansur Cansız'ın şehit olduğu haberini ailesine, yetkililer verdi. Gözyaşlarına boğulup fenalık geçiren aile bireylerine, hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Türk bayrakları asılan şehit evi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı.

TELEFONDA ANNESİNİ TESELLİ ETMİŞ

Ailenin 5 çocuğundan biri olan 1.5 yıllık uzman çavuş Mansur Cansız'ın 2 gün önce annesi Sevim Cansız'ı telefonla arayarak, "Çatışmaya girmiyoruz. Nöbet tutuyoruz" diye teselli ettiği belirtildi.

Şehit Cansız'ın cenazesinin, pazar günü Sakarya'da toprağa verileceği belirtildi.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin kontrol noktasına düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Şehit Cansız, bugün düzenlenen cenaze töreni ile ebediyete uğurlandı.

Mardin’in Dargeçit İlçesi'nde PKK’lı teröristlerin kontrol noktasına düzenlediği silahlı saldırıda 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız şehit düştü.

Memleketlerine uğurlandılar

Dargeçit İlçesi'nde PKK'lıların kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan uzman çavuş Mansur Cansız, uzman onbaşı Cem Kanbur ile geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy, törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Törende şehit korucunun yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak, gözyaşları döktü.

Dargeçit İlçesi'nin girişinde bulunan kontrol noktasına dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda uzman çavuş Mansur Cansız, uzman onbaşı Cem Kanbur ile geçici köy korucusu Yığlmaz Alpsoy, şehit olurken, 1 asker, 2 geçici köy korucusu ve 1 sivil kadın yaralandı. Şehitler için bugün Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda düzenlenen uğurlama törenine Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, şehit yakınları katıldı.

Tören, şehitler Cansız, Kanbur ve Alpsoy'un Türkiye bayrağına sarılı naaşlarının katafalka konulması ile başlayıp, saygı duruşu ve öz geçmişlerinin okunması ile devam etti. Şehit yakınlarının gözyaşyları döktüğü törende, şehit korucu Yılmaz Alpsoy'un yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Vali Mustafa Yaman ile milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı da şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Törende konuşan Piyade Üsteğmen Yasin Toy, huzur ve güven ortamını bozarak, masum vatandaşları bile bombalamaktan çekinmeyen terör örgütünün bu saldırıları ile kirli yüzünü tekrar gösterdiğini söyledi.Toy, "Hukuku insan temel hak ve özgürlüklerini dilinden düşürmeyen ancak devletimizin sunduğu tüm imkanlardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun 'un okuduğu duanın ardından helallik istedi. Törenden sonra şehit Cansız'ın cenazesi Sakarya, şehit Kanbur'ın cenazesi Bartın'a ve Şşehit korucu Alpsoy'un cenazesi Mardin'in Midyat İlçesi'nde toprağa verilmek üzere gönderildi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]