Sakarya'ya bir acı daha düştü

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Albay Oğuzhan Küçükdemirkol'un Sakarya'da annesi ile yaşayan 18 yaşındaki kızı Zeynep Küçükdemirkol, acı haberi almasının ardından babası için düzenlenecek tören için Ankara'ya yola çıktı.

Şehidin Serdivan ilçesi Köprübaşı Mahallesi'nde ikamet eden eski eşi Dilek Nurlu ile kızı Zeynep, Küçükdemirkol'un şehadet haberini gece saatlerinde öğrendi.

Haberin ardından Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ekipleri, askeri yetkililer ile sağlık ekipleri eşliğinde şehidin kızının annesi ile yaşadığı eve geldi.

Askerler eve, Türk bayrakları astı. Gözyaşlarına hakim olamayan Zeynep'i askeri yetkililer teselli etti.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkililerinin de bulunduğu araca binen şehidin kızı Zeynep ve eski eşi Dilek Nurlu, Ankara'da düzenlenecek tören için yola çıktı.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopterin kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşmesi sonucu 13 asker şehit olmuştu.

Şırnak'ın Uludere İlçesi’ne bağlı Şenoba Beldesi’nden havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak, düşen askeri helikopterde şehit olan Piyade Albay Oğuzhan Küçükdemirkol, Ankara’da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Albay Küçükdemirkol için Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Şehidin eşi Yasemin, kızı Zeynep ve oğlu Gökhan, tören boyunca birbirlerinin elini hiç bırakmadı.

ŞEHİT ANNESİ TÖRENE SEDYEYLE GETİRİLDİ

Şehidin acılı annesi Muazzez Küçükdemirkol, törene rahatsızlığı nedeniyle sedyeyle getirildi. Acılı anne, tören boyunca ellerini açarak, oğlu için dua etti.

 Törene şehit yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazede şehidin annesi Muazzez ve eşi Yasemin Küçükdemirkol'a Fikri Işık tarafından Türk bayrağı verildi. Anne Küçükdemirkol, "Oğlum keşke yaşasaydı da vatana daha çok hizmet etseydi." sözleriyle Türk bayrağını teslim aldı. Başbakan Yıldırım, cenazede acılı anneyi teselli etmeye çalıştı.

Şehidin eski eşiyle birlikte Sakarya'da yaşayan kızı Zeynep, şehit babasına veda ederken gözyaşlarına boğuldu.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]