Sakarya'ya Bin Yataklı Şehir Hastanesi Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akçay Barajı Alternatif İçme Suyu ve Hidroelektrik Santrali ile yapımı tamamlanmış olan diğer projelerin açılış törenini yaptı.

 

"ÜLKEMİZİ SAVUNMA SANAYİSİNDE MARKA HALİNE GETİRMEYİ BAŞARDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada,"Birileri savunma sanayisinde atılan her adımı engellemek için her türlü yalanı, iftirayı kullanmaktan çekinmiyorsa da ülkemizi bu alanda marka haline getirmeyi başardık. Onlar istese de istemese de Türkiye, istiklalini ve istikbalini güvence altına alacak adımları atacak ve hedeflerine mutlaka ulaşacaktır." dedi.

Erdoğan şu şekilde sözlerine devam etti : 

"Biz 19 yıldır bu ülkede eserlerimizle hizmetlerimizle yatırımlarımızla konuşuyoruz. Hiç kimsenin kökenine, inancına, meşrebine bakmadan 84 milyonun tamamını layık oldukları hizmetlere kavuşturmak için çalıştık, çalışıyoruz. Hiçbir yerden sinyal almadan, sırtımızı başka herhangi bir odağa dayamadan ülkemizi bugünlere getirdik, inşallah daha iyi yerlere de taşıyacağız."

SAKARYA'YA BİN YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ 

Aşılama çalışmalarının son hızla devam ettiğini ve yakında yerli aşının da devreye gireceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan : 

"Bugün Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri dahi şu aşılar var ya aşılar, bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro. Bu şekilde para alarak yapıyorlar. Gelişmiş ülkeler bile salgının yol açtığı sorunlar karşısında çaresiz kalırken, biz Türkiye'yi sağlıktan gıda ve kamu güvenliğine kadar her alanda en ileriye taşıdık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok yakında Sakarya'ya da bin yataklı bir şehir hastanesinin kazandırılacağı müjdesini vererek, "İhalesi tamamlandı, inşallah yakında yapımına başlıyoruz. Şehir hastanesiyle birlikte 100 yataklı acil durum hastanesi de inşa ediyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, "Sakaryalı çiftlerimize toplam 2 milyar lira tutarında tarımsal destek sağladık dedi.

SON 19 YILDA 30 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

"Sakarya'ya son 19 yılda 30 katrilyon, eski rakamla 30 milyar liralık yatırım yaptık. 3366 adet yeni derslik kazandırdık. Sakarya Uygulamalı bilimler Üniversitesini kurduk. 10639 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. 44 adet spor tesisi inşa ettik. 2 milyar lirayı aşan sosyal yardım yaptık. 52 sağlık tesisis kazandırdık."

"SAKARYA'YA SADECE HIZLI TRENİ DEĞİL, FABRİKASINI DA BURAYA KURDUK"

"Sakarya'ya sadece hızlı treni değil, hızlı tren fabrikasını da buraya kurduk. Modern metro araçlarını üretiyor. 1995'te temeli atılan Karasu limanını tamamladık. 2 baraj, 3 gölet inşa ettik. 3 baraj ve 3 gölet daha inşa ediyoruz. Tamamladığımız tesislerle 44 bin dekar araziyi sulamaya açtık. 38 bin araziyi daha sulamaya açacağız. Çiftçilerimize 2 milyar destek sağladık. Bay Kemal haberin var mı?"

"TARAKLI'YA YIL SONUNA KADAR DOĞALGAZINI VERECEĞİZ"

"2002'de 167 bin sigortalı vardı bugün 300 bin sigortalı var şehrimizde. Sakarya'yı daha büyük hizmetlerle buluşturacağız. Şimdi Taraklı'ya da inşallah yıl sonuna kadar doğal gazını vereceğiz. Şu an Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız burada talimatı verdik, eğer doğal gaz verilmezse Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın önüne gelebilirsiniz. Beni de çağırın." dedi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]