Sakarya'nın mucitleri TEKNOFEST'te birinci oldu

Atatürk Havalimanında 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen; Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021'de Adapazarı İmam Hatip Lisesi “Mobil Çelebi” projesi ile TEKNOFEST Türkiye Birincisi, Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi “Akıllı Park Sistemi” projesi ile TEKNOFEST Türkiye İkincisi olarak büyük başarı elde ettiler.

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, 32 okuldan 271 öğrencinin hazırladığı 89 proje ile başvuru sürecini başarıyla tamamlayarak katıldığı “TEKNOFEST” etkinliğinde, Danışman Öğretmen Ayhan Yağız, takım üyeleri 11. sınıf öğrencileri İbrahim Sait Akarçeşme, Utku Altıntaş ve Faruk Öztürk’ ün, 57 bin kod ile tasarladığı, çift yönlü hizmete sahip, güvenlik seviyesi maksimum düzeyde ve kullanıma hazır olan sosyal medya platformu, Turizm Teknolojileri Yazılım Alanında “Mobil Çelebi Modern Seyahatname Projesi” ile TEKNOFEST Türkiye Birinciliğini kazandı.

 Danışman Öğretmen Sedat Coşar, takım üyeleri 12. sınıf öğrencileri Sıla Kayaalp, Ayşegül Biricik ve İlayda İnan’ ın, park direği, mobil uygulama ve sunucu yazılımı modüllerinin iletişim halinde bulunarak, bilgi işlem merkezinden park yerlerinin yönetilmesi ve anlık izlenmesi ile hayatı kolaylaştıran,  Akıllı Ulaşım Teknolojileri Alanında  “Akıllı Park Sistemi Projesi” ile TEKNOFEST Türkiye İkinciliğini kazandı.


Adapazarı İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mustafa Bulut ve Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi Okul Müdiresi Songül Mercan; yarışmanın başından sonuna kadar olan süreçte öğrencilerle en güzel şekilde ilgilenen danışman öğretmenlere, emeği ödüle çeviren fedakâr öğrencilere ve onlara sonsuz inanan ailelerine, her daim destekçi olan Adapazarı ilçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş’ a teşekkürlerini dile getirdiler.
 
GENÇLERİN ZAFERİ GURURLANDIRDI

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: 32 okuldan 271 öğrencinin hazırladığı 89 proje başvurusunun Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü adına sevindirici olduğunu, büyük emek ve mücadele sonucunda elde edilen “Mobil Çelebi” projesi birinciliğinin ve “Akıllı Park Sistemi” projesi ikinciliğinin tarifsiz bir gurur yaşattığını, belirtti.

Bakırtaş; “Millî Teknoloji Hamlesi” vizyonunda yer almak için çaba sarf eden okulları, öğrencileri ve danışman öğretmenleri tüm gayretleri için tebrik etti, “Mobil Çelebi” projesi ile  TEKNOFEST Türkiye Birincisi Adapazarı İmam Hatip Lisesine, Danışman Öğretmen Ayhan Yağız’ a, takım üyeleri 11. sınıf öğrencileri İbrahim Sait Akarçeşme, Utku Altıntaş ve Faruk Öztürk’e ve “Akıllı Park Sistemi Projesi” ile TEKNOFEST Türkiye ikincisi Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesine, Danışman Öğretmen Sedat Coşar’ a, takım üyeleri 12. sınıf öğrencileri Sıla Kayaalp, Ayşegül Biricik ve İlayda İnan’ a  yaşattıkları büyük başarı adına teşekkürlerini sundu ve “ Emeğini, alın terini koyarak ülkem için ben de varım dedirten,  kazandıkları zaferle bizleri gururlandıran okullarımızı, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” dedi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]