Sakarya'nın Milletvekilleri yemin etti

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçiminin ardından 27. Dönem Parlamentosu için milletvekilleri Genel Kurul'da ant içme töreni için toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birleşim açılırken locadaki yerini aldı. Erdoğan'a, TBMM Başkanlığı görevini devreden İsmail Kahraman, TBMM Geçici Başkanvekili olarak AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü eşlik etti.

Genel Kurul'da daha sonra İstiklal Marşı okundu. 

Milletvekili sıralarına kırmızı karanfil ve TBMM logolu kokart bırakıldı.

Sakarya'nın Milletvekilleri; Ali İhsan Yavuz,  Çiğdem Erdoğan Atabek, Engin Özkoç, Kenan Sofuoğlu,  Levet Bülbül, Recep Uncuoğlu ve Ümit Dikbayır kürsüye çıkarak, 

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inklaplarına bağlı kalacağıma, toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içerisinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma, büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" diyerek yeminlerini gerçekleştirdiler.

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]