Sakarya'nın bilinmeyen Dünya ve Avrupa şampiyonu

Muay Thai; Tayland çıkışlı tekme, dirsek, yumruk ve diz ile dövüşülen ağır bir Güneydoğu Asya sporudur. Bu sporda teknik bilgi yeterliliği vücut gücünden daha etkilidir. Vücudu pek çok yönden çalıştıran bu spor dalı, insan ruhunda bulunan vahşi duyguları köreltmeye ve zihni arındırmaya katkı sağlamaktadır.

Ülkemizde bu spor 1980'li yıllarda yapılmaya başlanmış olup eğitimleri hala devam etmektedir. Yakın tarihte kurulan Türkiye Federasyonu, gençleri bu spora yönlendirerek hem kendilerini geliştirmelerini hem de ülkemize bu dalda büyük başarılar kazandırmalarını sağlamak adına çalışmaktadır.

SAÜ'lü Erdoğan 2 kez Dünya ve 2 kez Avrupa şampiyonu oldu


Federasyona kayıtlı ve milli sporcu olan Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Alperen Erdoğan, Sakarya ili adına dövüşen başarılı bir Muay Thai sporcusudur.  Sporcunun amacı, etkin olduğu bu dalda ilerleyerek Türkiye adına dövüşmek ve ülkeye madalyalarla dönmektir. Aynı zamanda geleceğe yönelik hedefleri arasında Türkiye sınırları içinde bir spor salonu açarak genç yetenekleri bu spora yönlendirmek ve kaliteli sporcular yetiştirerek kendini borçlu hissettiği vatanına bu yolla teşekkür etmek vardır. Bunun yanı sıra 2006 yılında başladığı eğitiminin ikinci senesi lisansı çıkmış ve Milli Takım adına dövüşmeye başlamıştır.

10 senedir ilgilendiği bu spor dalında 2 kere Avrupa, 2 kere Dünya Şampiyonu olmuş ve Avrupa Ligi Altın Kemeri'ni kazanarak ülkemize "ilk defa bu vasıfta altın kemer kazandıran sporcu olmuştur." Antrenörleri ve arkadaşları Erdoğan'ın çalışkan, azimli, çevik ve tecrübeli olmasından dolayı ona "SAKAİ" lakabını takmıştır. Sporcumuzun bu branştaki en büyük hedefi dünya devi Golden Glory adına dövüşen başarılı bir sporcu olmaktır. Bu yolda ilerlerken aynı zamanda ülke genelinde tanınmayı amaçlamış ve tüm ülkenin desteğini yanında hissederek ringlere çıkmayı arzulamaktadır.

O sporu sosyal medya hesaplarından yayınlıyor


Bunun için de yakın arkadaşlar olarak kurduğumuz 5 kişilik bir ekiple birlikte çalışmaktadır. Ekibimizin asıl amacı Milli Sporcu Erdoğan'ı ve ilgilendiği Muay Thai'yi Türkiye'ye tanıtmak ve sporcunun Golden Glory'de destan yazan Türk sporcu olarak anılmasına ön ayak olmaktır. Sakarya Üniversitesi'nde okuyup yine Sakarya'daki spor salonlarında çalışmaktadır. Ekip, bir Youtube kanalı açmış olup bu kanalda Alperen Erdoğan ve eğitim çevresiyle birlikte Muay Thai'yi tanıtan eğitici videolar yayınlamaktadır. Ayrıca kilo verme, vücut geliştirme, sporda başarının sırları, ringte ve ring aşağısında yaşananlar vb. temalı videolar da yayınlanacaktır.

Sponsor desteği

"Ne yazık ki ülkemiz bu dalda çalışanları yeteri kadar desteklememektedir. Bunun farkında olan Sakai's Team ekibi, sporcumuz ve onun gibi diğer tüm sporcularımızın desteklenmesi için ilk adımı atarak Muay Thai'yi başta Sakarya gençlerine ardından Türkiye'ye yaymayı amaçlamıştır. Bu bağlamda yapılacak olan çalışmalar için ise ekip olarak yanımızda olacak ve bizleri destekleyecek finansmanlara ihtiyaç duymaktayız. Sesimizi duyurmak ve yurttaşlarımızın desteklerini alarak ülke dışında onurumuzla bayrağımızı dalgalandırmak ve marşımızı okutmak istiyoruz!"

Sosyal medya adresleri

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCTdozVgAAmcYHyP6-8FKyZQ
Facebook: https://www.facebook.com/sakaisteam/?fref=ts
Twitter: https://twitter.com/sakaisteam?lang=tr
Google Plus: https://plus.google.com/u/0/+SakaisTeam/posts
İnstagram: https://www.instagram.com/sakaiteam/

İletişim:

Gmail:
sakaisteam@gmail.com
Gsm: 0553 562 24 28
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]