Sakaryalı TZOB Başkanı, en çok konuşulanlar listesinde!

Medya Takip Merkezi (MTM), Ocak ayında ekonomide öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi. Sakaryalı İş Adamı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ülkede en çok konuşulanlar listesine girmeyi başardı.

Rapora göre, 2016 yılını temkinli geride bırakan piyasalar, 2017’de de temkinlilik yönünde davranış sergiledi. Bunun üzerine hükümet kanadı, elindeki teşvik ve destek paketlerini birer birer açıklayarak piyasaları rahatlattı.

Siyasette olduğu kadar ekonominin de gündeminde referandum vardı. Nisan ayında yapılması planlanan referandum, piyasalar için oldukça önem taşıyor. Analistlere göre ekonomi konusunda Sivil Toplum Kuruluşları da ses getirir şekilde medyada yer aldı.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 4 bin 584 haberle STK Başkanları listesinin zirvesinde yer alırken Akyazılı İş Adamı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise 3 bin 261 haberle üçüncü sırada yer aldı. Ocak Ayında En Çok Konuşulan Kurum ve Kuruluşlar listesinde, Şemsi Bayraktar'n genel başkanlığını yaptığı TZOB Türkiye Ziraat Odaları Birliği, 8. sırada yer aldı.

Şemsi Bayraktar kimdir?

1958 yılında Akyazı’da doğdu. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi ve Ziraat Fakültesi'nde öğrenim gördü. Tarım Kredi Kooperatifleri Sakarya Bölge Birliği ve Fiskobirlik'te Denetim Kurulu Üyesi, TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ile Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) Yönetim Kurulu Üyeliği ve DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Halen, SGK Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı Üyesi ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Çiftçilik, tavukçuluk ve ticaretle uğraşmakta olup evli, üç çocuk babasıdır.


 

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]