Sakaryalı genç yönetmene 15 Temmuz ödülü

Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Sakaryalı genç yönetmen Ahmet Sami Kuriş 2’ncilik ödülüne layık görüldü.

15 Temmuz 2016’da yaşanan işgalci terörist darbe girişiminin yıl dönümünde Sakarya’ya ödül geldi. İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törende Türk Halkının destansı direnişiyle püskürtülen o geceki darbe girişimini anlatan 27 yaşındaki genç yönetmen Ahmet Sami Kuriş, 96 film arasından 2’inci seçildi.

15 Temmuz gecesi ve devamındaki süreçte yaşanan ihanet ve direnişi anlatan 10 film yönetmenler tarafından ödüle layık görülürken “Bir ihanet bin diriliş “ adlı filmi yazan ve yöneten Kuriş, 2’incilik ödülünü Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’dan aldı.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden mezun olan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Reklam ve Stratejik Marka İletişimi’nde Yüksek Lisans yapan Ahmet Sami Kuriş, genç yaşına rağmen çektiği kısa filmlerle adından söz ettirmeyi başardı. “Hiçbir yere, iki sanat tek beden, papaz kimde, şüheda, konuşan ağaçlar” adlı kısa filmleriyle dereceler kazanan Kuriş, son filmiyle de uluslalarası ödül aldı.

Ahmet Sami Kuriş, ödüle layık olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade ettiği açıklamasında, ekip arkadaşlarıyla zorlu fakat o geceyi anlatan ruhu yansıtmak için gayretle çalışarak bir yapımı ortaya koyduklarını belirtti. Kuriş, 15 Temmuz’un unutturulmaması amacıyla yaptığı filme katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Yarışmada birinciliği Caner Menemencioğlu “ Hüma” adlı filmiyle kazanırken, 3’üncülüğü ise Serdar Koçak’ın “Ellili Kukla” adlı filmi kazandı.

Gecede; birinci seçilen filme 30 Bin TL, ikinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL verildi
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]