Sakaryalı futbolcu Salih Dursun'dan hakeme kırmızı kart

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında  Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasının son dakikalarında ortalık karıştı. Sakaryalı futbolcu Salih Dursun hakeme kırmızı kart gösterdi ve oyundan atıldı.

Umut Bulut,  Trabzonspor ceza sahası içerisinde Cavanda ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi  Deniz Ateş Bitnel, penaltı noktasını gösterdi. Cavanda'nın kırmızı kart görmesiyle hakemin bu kararlarına sinirlenen Trabzonsporlu futbolcular Bitnel'e büyük tepki gösterdi.
 

Trabzonspor'un orta saha oyuncusu ve Sakaryalı olan Salih Dursun,  Galatasaray maçı hakemi  Deniz Ateş Bitnel'e penaltı kararından kırmızı kart göstererek maçın önüne geçti.

Trabzonsporlu futbolcu bu olayın ardından karşılaşma sonunda, "7 kişiye karşı 12 kişi oynamak adaletsizlikti, kırmızı kartı 11 kişi kalmaları için çıkardım' şeklinde konuştu.
 
Galatasaray-Trabzonspor maçında hakem Deniz Ateş Bitnel’in kırmızı kartını alarak hakeme gösteren Bordo-mavili takımın Sakaryalı futbolcusu Salih Dursun, yaptığı hareket ile dünya basınında da gündem oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında  Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında Salih Dursun'un maçın 86. dakikasında hakem Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart ülkede ve dünyada gündeme oturdu.

Birçok tanınmış medya kuruluşu, olayı manşetten okuyucularına duyurdu. Salih Dursun’un hakeme kırmızı kart göstermesi ile ilgili en dikkat çeken yorum ise İngiliz basınından Daily Mail gazetesinden geldi. Salih’in bu hareketinin, 1995 yılında İngilizlerin efsane oyuncularından Paul Gascoigne’nin hakem Dougie Smith’e gösterdiği sarı kartı hatırlattığı ifade edilerek, “Salih Dursun, Gascoigne kadar şanslı değildi” yorumunda bulunuldu.

İngilizlerin önemli gazetelerinden The Sun ise bu olayı, “Türk liginde kaos” başlığı ile okuyucularına duyurdu. BBC ise, Salih Dursun’un yapmış olduğu bu sıra dışı protesto için, “Trabzonsporlu Salih Dursun, hakeme kırmızı kart gösterdi” başlığını kullandı.

Almanların en tanımış gazetelerinden Bild ise, “Türkiye de çılgın maç. Oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi ve oyundan atıldı” başlığı ile haberi okuyucularına duyurdu.

İspanyol Marca gazetesi de, Salih Dursun’un hakeme gösterdiği kırmızı kart için, “Hakeme kırmızı gösteren oyuncu atıldı” başlığını atarken, Salih Dursun’un hakemin kararları ile dalga geçmek amacı ile bu hareketi yaptığını okuyucularına aktardı.

Salih Dursun'un maçın 86. dakikasında hakem Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart, Amerikan basınında da yankı uyandırdı.     

Ülkenin en büyük spor medya kuruluşlarından biri olan Sports Illustrated, "Hakeme kırmızı kart gösteren Trabzonsporlu oyuncu maçtan atıldı" başlığıyla verdiği haberinde, Salih Dursun'un, hakem Bitnel'in elinden kartı kaparak kendisine sahayı terk etmesi için eliyle işaret ettiği vurgulandı.              

SB Nation haber kanalı da "Oyuncunun hakeme kırmızı kart göstermesiyle Türk futbol maçı kaosa sürüklendi" başlığını kullandı.
Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart gösterdiği anları izlemek için tıklayın
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]