Sakaryalı Burhan Aygün, Türkmen cephesinde

Türkmen Dağı'nda yaşayan Bayır-Bucak Türkmenleri'ne yardım için bölgeye giden Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkan Yardımcısı Burhan Aygün, bölgede yaşananları sosyal medyadaki hesabından paylaştığı videolarla duyurdu.

Rusya, Hizbullah ve Esad güçlerinin saldırısı altındaki Türkmen Dağı'nda ki Türkmenlere gönderilen yardım tırlarıyla bölgeye giden Burhan Aygün, Türkmen direnişçilerle birlikte çekilen silahlı fotoğraf ve görüntülerini sosyal medyadaki hesabından paylaştı.

Burhan Aygün, ağır makineli silahla ateş ettiği bir videoyu da sosyal medyadaki hesabına ekledi.

Burhan Aygün, bomba seslerinin duyulduğu Türkmen köyünde çekilen görüntüsünde insanların köyü boşalttığını, yalnız bir kaç ailenin kaldığını söylüyor. Aygün; "Bir kaç aile var. Onlarda köyde hırsızlık olmasın diye kalıyor. Yayladağı'ndaki durum ile buradaki durum arasında çok fark var. Mücahitlerden Allah razı olsun. Az mevcudiyetle birçok ESED askerini öldürmüş. Birçok zafer kazanmışlar. Fakat son dönemlerde uçakların yoğun bombardımanından dolayı Kızıldağında birçok noktaya düştü. Karşı cephemizde ESED'in Şebbihaları var. Bizde biraz sessiz dolaşıyoruz. Size bomba sesleri geliyor mu bilmiyorum. Uçaklar devamlı ateş ediyor. Bu köy defalarca misket bombasına maruz kalmış. Halen daha vuruyorlar. Bu arada Sakaryalı hemşehrilerimizden ve kardeşlerimizden getirdiğimiz yardımları bizzat her noktasına yerleştirdik. Bu yardımlarından dolayı tüm eşimizden dostumuzdan Allah razı olsun. Hepsine teşekkür ederiz. Burada durum kötü. Ağır silah yok. Sadece kaleşnikof ve birkaç biksi ve doçkayla direnmeye çalışılıyor. Hava bombardımanı olmazsa burada Ruslar ve Esed bir metre ilerleyemez. İnşallah ilerleyen günlerde zafer müslümanların olacak" dediği duyuluyor. 
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]