Sakaryalı 3 öğrenciden, TÜBİTAK'ın bilim sınavında başarı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Türkiye Bilim Olimpiyat Takımları Seçme Sınavı'nda Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi'nden 3 öğrenci 3 farklı dalda başarılı oldu.

Okul tarihinde bir ilk olan bu başarıyı gerçekleştiren öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş makamında kabul ederek ödüllendirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş bu önemli başarıdan gurur duyduklarını belirterek, öğrencileri canı gönülden kutladığını ifade etti ve bundan sonraki süreçte başarılar diledi.

Kazanılan başarıyla ilgili bilgi veren okul müdürü Yunus Birincioğlu: Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar olmak üzere 5 bilim dalında milli olimpiyat takımları oluşturulduğunu belirterek; “Cevat Ayhan Fen Lisesinde her yıl 5 dalda 10’ar öğrenciye bilim olimpiyatı eğitimleri veriliyor ve 50 öğrenci her yıl Türkiye’nin özel okullar dahil en seçkin öğrencilerinin katıldığı olimpiyat sınavlarına tüm masrafları okul tarafından karşılanarak hazırlanıyor. Geçmiş yıllarda pek çok öğrencimiz sınırda kalarak elemeyi geçememişti. Bu yıl 8 öğrenci sınırda kalırken 3 öğrencimiz 3 farklı dalda elemeyi geçmeyi başardı. Bilgisayar dalında 11. sınıf öğrencimiz Cahid Enes Keleş 7. oldu, Biyoloji dalında 10. sınıf öğrencimiz Hasan Zeki Yıldız 15. oldu, Kimya dalında 11. sınıf öğrencimiz Emir Utku Şekercileroğlu 27. oldu.” dedi.

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]