Sakarya'daki servis şoförlerine eğitim verildi

Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi-özel okul ve kurumlara taşıma hizmeti veren okul servis araç sürücülerine ve bu araçlarda görev yapan rehber personele yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Sakarya Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan seminere; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, Şube Müdürü Hasan Çelik, 216 servis şoförü ve 80 rehber personel katıldı.

Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere’nin açılış konuşması ile başlayan eğitim seminerinin ilk konuşmacısı olan İl Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli trafik polisi Rüstem Kayın, okul servis aracı sürücülerine uyacakları kurallar ve gösterecekleri davranışlar konusunda eğitim verdi. Polis memuru Kayın servis şoförlerine “Sizler halkımızın en kıymetlilerini (çocuklarını) taşıyorsunuz. Bu açıdan yaptığınız iş çok önemli.” ifadelerini kullanırken, sorumluluklarını harfiyen yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Muzaffer Sayım, alınması gereken güvenlik tedbirlerinden bahsederken, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Fatih Şaar ise davranış kuralları hakkında kısa değerlendirmelerde bulundu. Seminerde ayrıca sürücülere ve rehber personele;  öğrenci ve velilerle iletişim, trafik eğitimi ve genel sorumlulukları konularında gerekli bilgiler verildi ve uyarılar yapıldı.

Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri; eğitimin verimli geçtiğini, katılımın bir hayli yoğun olduğunu ve taşıma hizmeti ile ilgili bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini belirttiler.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]