Sakarya'da vaka sayısı artıyor

 Sakarya’da ise durum giderek kritikleşiyor. İlimizde oranlar yüzde 3 seviyesindeyken, oranın yüzde 5 ile 11’lere kadar yükseldiği öğrenildi. Geçtiğimiz hafta günlük ortalama 20 vakanın tespit edildiği ilimizde normalleşmeyle birlikte vakaların en hızlı arttığı gözlendi.

 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının kontrol altına alınmaya başlamasıyla birlikte normalleşme sürecine geçilmiş ve adımın 3’ncü aşaması 1 Haziran'da başlamıştı. Yeni normalleşme süreci olarak adlandırılan bu dönemde tedbirler kapsamında kapalı tutulan iş yerleri açılırken, sokağa çıkma kısıtlamaları da büyük oranda kaldırıldı. Rehavet ise Ramazan Bayramı’nda başladı.

 

ÜLKE ORTALAMSININ ÜSTÜNDEYİZ

 

Sakarya'da bayram süresinde yasak olmasına rağmen vatandaşların bu duruma aldırış etmeleri ile vakalar sayıları yükselişe geçti. Ülkenin günlük koronavirüs verilerine göre test-vaka tespiti oranının yüzde 3-4 seviyesinde olduğu açıklanmış ancak Sakarya'da yapılan incelemede, bu oranın daha yüksek olduğu öğrenildi.  İlimizde test-vaka tespiti oranının yüzde 5 ile 11 arasında seyrettiği tespit edildi.

 

SAKARYA'DA DURUM NE

 

Özellikle merkez İlçe konumunda bulunan Adapazarı ve Serdivan'da oluşan insan yoğunluğu, ve sosyal mesafenin hiçe sayılmasından sonra vaka sayıları tırmanışa geçti. Kısıtlamaların olduğu dönemde 2'lere kadar düşen günlük vaka sayısı şu an 20'lerin üzerinde seyrederken, korona tedavisi gören hasta sayısı ise 300'e yükseldi. Şu anda  90 hasta SAÜEAH'ta tedavi görüyorken, İlimizde bugüne kadar ise 3 bine yakın kişiye koronaya teşhisi kondu.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]