Sakarya'da talep sayısı 7 bini aştı

TOKİ'nin emekliler için 17 ilde inşa edeceği 4 bin 340 konut için 51 bin 800 başvuru yapılırken Sakarya'da ise olmayan konutlar için yapılan ön talep sayısı şimdiden 7 bini aştı. Ama ne yazıkki, konut yapılacak yeni 7 il arasında Sakarya yine yer almadı.

Yenigün Gazetesi'nin haberine göre, Emekliye İkinci Bahar Projesi kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek4 bin 340 konut için TOKİ'nin ön talep olarak 51 bin 800 başvuru aldığı açıklandı. Hiç konut sahibi olmayan emekli vatandaşların kurayla konut sahibi yapılacağı projede aylık taksitler 250 lira olarak belirlenmişti. TOKİ 17 ilin arkasından Adana Sarıçam, Akasaray Merkez, Eskişehir Tepebaşı, Hatay Reyhanlı, Kahramanmaraş Türkoğlu, Kayseri Mimar Sinan ve Kütahya Tavşanlı'da olmak üzere 7 ilde daha yapılacak 2 bin 705 konut için emeklilerden talepler toplanacağını açıkladı. 

İlimizde emekli derneklerinin konut için topladıkları ön başvuru sayısı 7 bini aşarken TOKİ'nin Sakarya'ya ne zaman konut yapacağı henüz bilinmiyor. Emekliler ilimizde bir çok yere sahip TOKİ'nin biran önce konut projesini başlatmasını istiyorlar.

Kaynak: Yenigün
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]