Sakarya'da son durum, kaç kişiye test yapıldı?

Sakarya'da koronavirüs testi yapılan kişi sayısının 2 bin 500'ü geçtiği öğrenildi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyotasa Acil Yardım Hastanesi başta olmak üzere şehir genelindeki hastanelerde yapılan koronavirüs test sayısının 2 bin 500’ü geçtiği öğrenildi. Yaklaşık 3 gündür şehir genelinde başvuru sayılarının arttığı öğrenilirken Toyotasa Acil Yardım Hastanesinin yanı sıra Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bazı özel hastanelerde de koronavirüs şüphesiyle çok sayıda hastanın karantina altında tutulduğu öğrenildi.

ÖNLEMLER ARTTIRILIYOR

Öte yandan hastanelerde karantina altına alınarak tedavisine başlanılan hastaların yanı sıra bazı vatandaşların ise evlerinde tecrit edildiği ve 6 saatlik periyotlar halinde sağlık durumlarının yetkililerce kontrol edildiği öğrenildi. Hastanelerde yoğunluk oluşmaması sebebiyle hasta yakınlarına bilgi verilmesini sağlayan servisin kurulmasının ardından yoğunluk azaltılırken karantina hastanesi haline getirilen hastanelerde yeni önlemler alındığı öğrenildi. Hastanelerin çevresinde polis ekipleri görevlendirilirken sivil girişlerin kapatıldığı Toyotasa Acil Yardım Hastanesinde giriş kapılarının tamamen kapatıldığı ve kontrollü olarak yalnızca ambulans girişi yapılabildiği öğrenildi.

İLÇELERDEN SEVKLER ARTIYOR

Salgın nedeniyle ilçelerde de vatandaşların hastanelere başvurduğu öğrenilirken 112 ekiplerince çok sayıda vatandaşın ilçelerden Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyotasa Acil Yardım Hastanesine sevk edildiği öğrenildi. 112 Acil Yardım Hattına gelen çağrılara daha kısa sürede cevap verebilmek için ek personel görevlendirildiği de öğrenilirken 112 komuta noktasında görev yapan doktor sayısının da arttırıldığı öğrenildi.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]