Sakaryada kaç kişi kısa çalışma ödeneği aldı

Sakarya’da kısa çalışma ödeneğinden yararlananların sayısı açıklandı. Ödemelerin yetiştirilmesi için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin çalışan 80 personele takdir belgesi verildi.

Sakarya Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonunca yapılan denetleme ve değerlendirmeler sonucunda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazanan ilk Kurum oldu.

Vali Yardımcısı Murat Karasu tarafından yapılan belge tesliminde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor ve İŞKUR personeli hazır bulundu.

İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya’ ya belgelerini veren Vali Yardımcısı Murat Karasu erişilebilirlik için gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla İŞKUR çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya “Engellilerin istihdama katılmalarının ve bireysel olarak yaşayabilmelerinin ancak erişebilirliklerinin sağlanması ile mümkün olduğunu biliyoruz. İŞKUR engellilere en çok hizmet veren kuruluşların başında yer almaktadır. Engellilere yönelik hizmet kalitesinin bir göstergesi niteliğinde olan engelli ulaşılabilirlik belgesini almanın ve bu konuda bir ilk olmanın mutluluğunu bütün personelimizle yaşıyoruz. Alınan belge ile hizmet binamızın bütün alanlarına engellilerin ulaşabilirliği tescil edilmiş durumdadır. En kısa zaman da virüs salgınından kurtulmak dileğiyle daha fazla engellimiz, hizmet binamızın ulaşılabilir bütün alanlarında işverenlerle iş görüşmesi yapabileceklerdir” değerlendirmesinde bulundu.

Kısa Çalışma Ödeneğinde Görev Alan Personele Teşekkür

İŞKUR, Sakarya’ da istihdamın kısa çalışma ödeneği ile desteklenmesi kapsamında 6 bin 314 işyerinde 65 bin 894 çalışana 222 bin 772 bin 351 TL ödeme de bulundu.

Covid’19 salgınının başladığı Mart 2020 ayından itibaren yapılan kısa çalışma ödemelerinde Sakarya İŞKUR’ da 80 personele görev verilmiş ve ödemelerin yetiştirilmesi için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin bütün personel seferber edilerek ödemeler gerçekleştirildi.

Söz konusu ödeme işlemlerinde görev alan personele gayretlerinden dolayı teşekkürlerini ifade eden Vali Yardımcısı Murat Karasu, İŞKUR Genel Müdürlüğü’ nün takdir belgelerini de personele verdi.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]