Sakarya'da Delta varyantı alarmı

Türkiye genelinde 36 ilde görüldüğü açıklanan delta varyantı vaka sayısı da giderek artıyor. Yeni varyantta ilimizde de rastlandığı ileri sürüldü.

Delta varyantı belirtileri gündemde yer almaya devam ederken, delta varyantı vaka sayısı da giderek artıyor. Hindistan'da ortaya çıkan ve Türkiye dahil pek çok ülkede görülen delta varyantı ülke genelinde toplamda 36 ilde görüldüğü açıklanmıştı.

BAKANLIK AÇIKLAMADI

Yeni tip korona virüsün (Covid-19) ilk kez Hindistan'da ortaya çıkan bulaşıcılığı yüksek Delta varyantı Sakarya’ya da sıçradığı öğrenildi. Delta varyantının görüldüğü iller henüz bakanlık tarafından açıklanmasa da Sakarya'da da bazı vatandaşlarda yeni varyant tespit edildiği bilgisine ulaşıldı

KARANTİNA SÜRESİ

Öte yandan Delta varyantı belirtileri gösteren şüphelilerin karantina süresinin 20 güne çıkartıldığı öğrenilirken, vaka sayısının yükseliş eğiliminde olduğu ileri sürüldü. Bu doğrultuda, bayram süresinde vatandaşların tedbirleri geride bırakmaması gerektiğini, maske mesafe ve hijyen konularına dikkat edilmesinin şart olduğu öğrenildi. Aksi halde, bayram sonrası vaka sayısında artış olabileceği üzerinde duruluyor.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]