Sakarya'da Av Köpekleri Mera Yarışması düzenlendi

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde "10. Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması" yapıldı.

Adapazarı Belediyesi'nce Bileciler köyü Dernekkırı Merası'nda düzenlenen yarışlara, 58 ilden çok sayıda avcı ve yurtdışından izleyiciler katıldı.

Kuş avında kullanılan köpekler için genç köpekler ve yetişkin köpekler ile İngiliz ve kontinental, "kovucu ırklar" için barak, kopay ve pilot ırk olmak üzere 7 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, av köpekleri, araziye salınan bıldırcın ve keklikleri en kısa sürede bulmaya çalıştı. İki köpeğin meraya salındığı yarışmada, arazide saklı olan keklik ve bıldırcınları en kısa zamanda bulan ve fermaya duran köpek finale kaldı.

Arama stili, fermada bekleme, sahibiyle koordinasyon gibi özelliklerin değerlendirildiği yarışma ilgiyle izlendi.

Safkan ırkta artış oldu

Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, yaptığı açıklamada, bu yıl doğa dostu, hayvanseverlerle buluştuklarını ve güzel bir ortam hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Organizasyona her yıl katılımın arttığını dile getiren Sezer, "Bu katılımın artmasından mutlu oluyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bundan on yıl öncesinde ırkların çoğu kırmaydı bugün saf kana doğru hızla yol alınıyor. Ülkenin her yerinden katılım oluyor." dedi.

Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli ise bu yıl 10'uncusunu düzenledikleri etkinliği, doğayı ve av sporunu sevdirmek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Etkinliğe ilginin oldukça fazla olduğunu aktaran Gümülcineli, "Her yıl tecrübe kazanarak bu sporu belli bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. Bunda Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Dişli'nin bize verdiği büyük bir destek var. Biz de elimizden geleni yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Organizatör Yavuz Korkmaz da kayıtlara göre 234 av köpeğinin yarıştığını belirtti.

Adapazarı Belediyesi'nin desteğiyle organizasyonun tamamen ücretsiz olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Kahramanmaraş'tan Kars'a, Edirne'den İzmir'e, Muğla'ya kadar 58 ilden katılımcı var. Biz bu etkinliğe 'Avcı Bayramı' diyoruz. Bu merada yarışan köpeklerimiz, Türkiye'yi temsilen Avrupa'da ikinci olmuştur. Buradan birçok cevherler çıkıp ülkemizi yurtdışında temsil ediyor." şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda dereceye giren av köpeği sahiplerine ödülleri verildi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]