Sakarya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Görmüş Oldu

Sakarya Teknokent A.Ş. genel müdürlüğü görevine Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonometri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şakir Görmüş getirildi.

Sakarya Teknokent A.Ş. Yönetim Kurul Toplantısı 2018-12 Sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesi Rektörü ve Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda İcra Kurulu belirlendi. Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı A. Akgün Altuğ getirilirken, Sakarya Teknokent Genel Müdürlüğü görevine ise Doç. Dr. Şakir Görmüş getirildi.

Doç. Dr. Şakir Görmüş Kimdir?

1969 yılında Giresun’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümünden 1993 yılında mezun oldu. Daha sonra sırasıyla University of Illinois at Urbana-Champaign Ekonomi Bölümünde yüksek lisans (1997) ve Oklahoma State Üniversitesi Ekonomi Bölümünde (2004) “Stock Market and Currency Crises in Emerging Economies: A Simultaneous Approach” (Gelişen Ekonomilerde Borsa ve Döviz Krizlerinin Eşzamanlı Tahmini) adlı tez çalışmasıyla doktorasını tamamladı. 2002-2004 yılları arasında OG&E Oklahoma Forecasting Laboratuvarında ve Oklahoma Eyalet Üniversitesinde araştırmacı olarak görev yaptı. Halen Sakarya Üniversitesi SBF Finansal Ekonometri Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Doç. Dr. Şakir Görmüş 2014 yılında Uluslararası Malezya İslam Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2012-2015 yılları arası Finansal Ekonometri Bölüm Başkanlığı ve 2014-2017 yılları arasında İslam Ekonomisi ve Finansı ABD başkanlığı görevlerinde bulundu. 2016-2017 yıllarında Borsa Grubu Merkezi Kayıt Kurumu (MKK) Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Çok sayıda uluslararası ve ulusal yayınları olan Doç. Dr. Şakir Görmüş, aynı zamanda TÜBİTAK ve KOSGEB’te panelist ve hakemlik görevlerinde bulundu.  Bakanlık projelerinde yürütücülük ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı ile AB’nin ortak finanse ettiği “Strengthen NGO and Civil Society Association” AB projesi yürütme kurulunda görev yapmaktadır. Finansal Krizler, Politik İktisat, Eğitim ve İslam ekonomisi ve finansı üzerine çalışmaları bulunuyor.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]