Sakarya Nehri'nin o kısmı siyaha büründü

Sakarya’da fabrika atıkları nedeniyle simsiyah akan ve içinde canlı yaşayamayan Sakarya Nehri'nden çevreye yayılan koku vatandaşları canından bezdirdi.

Adapazarı İlçesi Kavaklıorman Mahallesi'nden geçen Sakarya Nehri'ndeki kirlilik, bölge halkının tepkilerine neden oldu. Fabrika atıkları nedeniyle simsiyah akan, içinde canlı türü yaşamayan ve çevreye ağır koku yayan nehir sorununu çözüme kavuşturulabilmesi için mahalleli vatandaşlar defalarca yetkililere şikayette bulunduklarını fakat hiçbir sonuç alamadıklarını belirtti.

Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a konuşan bir mahalle sakini, "Yıllardır bu sorunu çekiyoruz. Balıklar burada yaşayamıyor. Fabrikalardan buraya kadar boruları çekmişler. Şu an bu iyi hali hafta sonları daha fazla atık oluyor. O zaman kokudan durulmuyor. Ayrıca nehirde su seviyesi azaldığı zaman nehir tamamen siyaha bürünüyor. Vatandaş tarlasını buradan çektiği sularla suluyor. Düşünsenize bu su mahsüllere gidiyor. Bu durum bize fazlasıyla zarar veriyor. Biz yetkililerden arık bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz"
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]