Sakarya İl Ormanı Büyükşehir'e devredildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı  Ekrem Yüce, İl Ormanı'nın Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındığını belirterek, “Orada muazzam güzellikte bir yer yapacağız. İl Ormanı ismi yerine farklı bir isim arıyoruz” dedi.

Başkan Yüce, İl Ormanı'nın artık Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındığını kaydetti. Başkan Yüce, “Orayı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Protokolünü imzalıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ne devroluyor. Orada muazzam güzellikte bir yer yapacağız. Şimdi orası için isim arayışına girdik” dedi.

COĞRAFYA KADERDİR

20 aylık dönem için düşünülen şehir ile ilgili fikirlerini söyleyen Başkan Ekrem Yüce; “Coğrafya insanın kaderidir. Biz bu kadar içinde yorulduk. Bu güzel şehrimizin doğal ve mevcut varlıklarını ne şekilde insanımızın hizmetine aktarabiliriz veyahut ne şekilde bu güne kadar aktarıldı, bundan sonra nasıl bir şehirde yaşamayı arzu edersiniz dediğimiz zaman bu arzu ettiğimiz şehrin dinamikleri neler olmalı, vatandaşların isteklerine cevap verebilecek ve bulabilecek bir şehir anlayışı, bir şehir dizaynı bizim beynimizde bu var. Şehirler yaşam biçimleri ve o şehrin dizaynlarıyla, kültürleriyle kendilerini ifade ederler. Şehirdeki yapılaşma o şehrin kültürüdür. Şehirdeki bütün sosyal yaşantı, örfler adetler ve yaşam biçimi şehrin kültürüdür” dedi.

NEHİR ADA PROJESİ

Nehir Adası ve Büyük Kongre merkezi ve 2021 yılında yapılacak projeler hakkında konuşan Yüce; Nehir Ada projesi hemen hemen şu anda proje hazırlandı, ihale aşamasına geldi ve yerini belirledik. Şuanda sistemi başlatma ile ilgili gün sayıyoruz. Sorunumuz yok, inşallah yakında hayata geçecektir. Bende bu proje için heyecanlanıyorum. 300 dekarlık bir alan üzerinde projemizi planlıyoruz. Bir Botanik Vadi içinde kayıkların, sandalların, bungalov evlerin, sosyal donatım alanların yani içinde yok yok bir tabir var ya insanların istirahat etmek istedikleri bir alan oluşturacağız. Sakarya Nehri ile bağlantısı olan bir alan şuanda belirlendi. Sakarya E-5’ten geçerken Sakarya Park, Sakarya Park’ın karşı tarafında orada biz 300 dönümlük bir alan belirledik. Gölleri de içine katarak. Sakarya Nehri kenarı ve gölle bağlantılı nehirden de göle bir kol verebiliyoruz. O alan içinde yapıyoruz. Bir tarafta Sakarya Park olacak karşı tarafta da Nehir Ada olacak. Proje hazır, şuanda gün sayıyoruz.

TARIM LİSESİ GELİYOR

Tarım Köylerinden Tarın Lisesine kadar. Milli Eğitim Bakan Yardımcımız ile ön görüşmemizi yaptık, onayını aldık. Tarım Lisesi Projesinde binayı biz kuracağız, bütün eğitimini Milli Eğitim Bakanlığı üstlenecek. Tarım Lisesi’ni plana aldık. Öğrencilerimizin, çiftçilerimizin eğitim alabileceği bir yer” şeklinde konuştu.

AFA KÜLTÜR MERKEZİ

Şehrin en büyük eksikliğinden biri olan AFA Kültür Merkezi hakkında konuşan Ekrem Yüce; “Bir şehir kültürleriyle zaten anılır. Kültür bu işin merkezidir. Bende bunun yokluğunu hissediyorum. Kültür bir yeri de var. İnşallah çok zaman geçmez Kültür Merkezi ile ilgili de gerekli çalışmaları hızlandırırız, başlatırız inşallah” ifadelerini kullandı.

SAKARYA BORÇTAN KURTULDU

Sakarya’nın vergi iadesi sorununa değinen Yüce; Maliye payında bizim Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin maliye paylarında ciddi bir kaybımız var. 20 yıldır deprem borcu ödeniyor. Dövize bağlı olduğu için öde öde bitmiyor. Son rakam 270 milyon TL borçlu. Biz geldiğimiz günden bu yana çalmadığımız kapı kalmadı. Netice itibariyle 270 milyon TL’lik borç, TBMM tarafında genel kurul meclisinde silindi. İkinci olarak vergi iadelerinin yasal bir düzenleme ile bizim sırtımızdan bu yükün kısmen kaldırılması. Türkiye genelinde vergi iadelerinden şehirlerin verdiği pay yüzde 14 seviyesinde. Bize ne kadar yüzde 100 seviyesinde. Bazen yerel bütçeden bile para veriyoruz. Rakam 10 milyon TL’den aşağıya düşmüyor. Her ay Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 10 milyon TL kaybı var. Bunun düzelmesi ile uğraşıyoruz.

VERGİ İADESİNİN KARŞILIĞINI ALABİLİYOR MU?

Sakarya vergi iadesinin karşılığını alabiliyor mu sorusunu yanıtlayan Yüce; “İktidar Partisi Sakarya’ya hiçbir şekilde farklı gözle bakmıyor ve her türlü katkı ve desteği veriyor. Sakarya bir kenara bırakılmamış. Bu demek değildir ki her şey mükemmel. İktidar bizim yanımızda.” dedi.

GEYVE’DE GIDA İHTİSAS OSB YAPILACAK

Geyve’de Gıda İhtisas Organize Sanayi kurma ile ilgili çalışmalarımız son aşamasına geldi. Tarım ile alakası yok. Bin dekara yakın bir alan hiçbir şekilde tarımsal bir faaliyetlerde uygulama mümkün değil. İnşallah orasını çok önemsediğimiz tarımda merkezi durumda, ziraatin merkezi durumda olan bölgede Gıda İhtisas OSB olması mükemmel bir şey. Bunun için adımlarımız son aşamaya geldi.

SGK KÖPRÜ KAVŞAĞI NE DURUMDA?

Yüce, SGK Köprü Kavşağı Projesinin son durumu hakkında ise; “Şehrimizin sigorta kavşağı diye tabir edilen ismini Sakarya Kavşağı diye koyduğumuz yıllardır yaşanan trafik sorununu artık çözüm buluyoruz. Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçesinin kesişim noktasında yapılan düzenleme ile 3 ilçenin de ulaşımını rahatlatıyoruz. Köprülü kavşak 24 metre eninde, 33 metre açıkta olup 700 metre uzunluğunda istinat duvarları, kaldırım ve yağmur suyu hatları yer almaktadır. 9 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen temel atma töreniyle çalışmalara başlandı. 3 ay 10 gün gelinen noktada gece gündüz çalıştık. Proje kapsamında 10 bin metreküp beton, 800 ton demir, 50 bin ton asfalt kullanılması planlanılmıştır. Dolayısıyla projenin maliyeti de 30 milyon TL’dir. Şehrimize vizyon katacak ve şehrimize trafik yönünden de rahatlık getirecek olan bu projemiz hayata giriyor inşallah” ifadelerini kullandı.

“YAZLIK KÖPRÜSÜ PROJESİ TRAFİĞİ RAHATLATACAK”

Yazlık Kavşağı’na da değinen Yüce; Yenikent bölgesine giden vatandaşlarımızın ciddi manada eziyet çektiği bir yazlık kavşağımız var. Biz bunu rahatlatmak için Kafkas Kültür Derneğinin yanında bir cami var, o mahalden bir Çark Deresi üzerinden bir köprü yaparak Süleyman Binek Caddemizi de artık trafiğe açtık. Yazlık kavşağına hiç gitmeden Yenikent’ten gelen vatandaşımız Serdivan tarafına o kavşağı kullanacak. Ciddi bir rahatlama olacak. Serdivan tarafından gelen de hiç Yazlık Kavşağına uğramadan tekrar bu köprüyü kullanacak. Dolayısıyla Yenikent’e giden ciddi bir trafik rahatlaması olacak. Köprü tamamlandı, süslemelerini yapıyoruz şuanda. En kısa zamanda bunun açılışını gerçekleştireceğiz hep birlikte” şeklinde konuştu.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]