Sakarya İhracatta Yükselmeye Devam Ediyor!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’nın 2021 Temmuz dönemi ihracat rakamlarına yönelik değerlendirmede bulundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından iller bazında açıklanan verilere göre Sakarya 2021 Temmuz ayında 367.031 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek geçtiğimiz aya göre yüzde 8’lik bir artış başarısı gösterdi ve ihracatçı iller arasındaki 7. sırasını korumuş oldu. 2021 yılının 7 aylık toplam ihracatı da 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 oranında gerçekleşerek 2 milyar 951 milyon dolara ulaştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, şunları dile getirdi: “Sakarya dünya için üretmeye, büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Küresel ticaret rekabetinin daha da arttığı, dünyanın büyük ekonomilerinin büyüme yüzdelerini pozitif yönde ilerlettiği dönemde şehrimiz üreticisi de büyüme trendinde geri kalmıyor.

"İHRACATÇI 28 İL ARASINDA TEK"

Sakarya Temmuz ayında, 367.031 milyon dolar ihracat performansı göstererek geçtiğimiz aya oranla yüzde 8’lik artış başarısı yakaladı ve son 2 aydır süren telafi edilebilir düşüşleri de sonlandırmış oldu. 2021 yılının ilk 7 aylık döneminde ise 2 milyar 951 milyon dolarlık net ihracat performansı göstererek geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 28’i aşan bir performans sergiledi.

Ayrıca 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin olduğu bu ay içerisinde bile ihracatçı iller listesinin ilk 28 şehri arasında yükseliş gösteren tek il olmak bizleri gururlandırmıştır.

"EKONOMİNİN GELİŞİMİNDE BAŞROLDEYİZ"

Şehrimiz ekonomisi talep, üretim ve ihracat açısında dengeli bir büyüme sergiliyor. İhracat yapan firmalarımız gün geçtikçe artarken aynı zamanda yurtiçi piyasada da etkinliğimiz genişliyor. Ekonomimizin sürdürülebilir temeller üzerinde yükselmesi için OSB projelerimiz hayat bulmaya, yeni yatırımcılarımızın da Sakarya’ya ilgisi her geçen gün artmaya devam ediyor.

Üretimi benimsemiş olan Sakarya iş dünyası yüksek katma değer yaratarak ülkemiz ekonomisinin gelişiminde başrollerden biri olmaya devam edecektir.

Bu başarılı yolda Sakarya’yı bir üretim ve yatırım şehri haline getiren, gelişimin öncüsü iller arasına sokan tüm üreticilerimize ihracattaki başarıları için teşekkür ediyorum.”

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]