Sakarya İHH ve Eğitim Bir-Sen arasında kurban protokolü

Sakarya İHH 2018 Kurban çalışmaları kapsamında Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

İmza töreninin ardından konuşan Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın; "Yine yola çıkıyoruz. Yine mazlumların yanında olacak; kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için her yıl olduğu gibi bu Kurban da yola çıkıyoruz. Siz de kurban hisselerinizi bu iyilik kervanına katabilirsiniz. Kurbanlarını vekâlet yoluyla vakfımıza gönderen hayırseverlerimiz, kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale, kredi kartı, posta çeki ile veya vakıf merkezine bizzat gelerek elden, internet üzerinden online bağış veya telefon vasıtasıyla ulaştırır. Kurban hisseleri bağışçıların talebi doğrultusunda, vakfımız tarafından kurban çalışması yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır" dedi.

Aydın; "Kurbanlıklar İHH görevlilerince çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır. Kurban Bayramı’nın birinci günü kurbanlıklar bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilir. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra vakfımız, kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunur. Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi tüm çalışmalarımızda yanımızda yer aldı. Büyük Eğitim-Bir-Sen ailesine bugüne kadar bizlere vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyoruz, kurban bayramında da desteklerinin devamını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; "Ümmetin yüzakı İHH nerde bir mazlum varsa oraya koşuyor. Bizler de inancımız gereği böyle mukaddes bir görevi üstlenen kardeşlerimize destek olmak zorundayız. Sakarya İHH’nın kıymetli başkanı ve ekipleri son derece fedakarca çalışmalar yapıyor. Bizlerde bir nebze de olsa yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere" dedi.

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]