Sakarya Gaz Sahası ile ilgili önemli gelişme

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sakarya Gaz Sahası'ndaki çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek; "Karadeniz'deki gaz Aksaray'da depolanacak. Sakarya'daki çalışmalar hızla devam ediyor" dedi.
Bakan Dönmez,  Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Genişletme Proje Sahası inceleme yaptı. Bakan Fatih Dönmez, burada yaptığı açıklamada; "

Burası da 2023 itibari ile işletmeye geçecek. Oradan ürettiğimiz gazı özellikle yaz aylarında tüketimi düşük olduğu anlarda bu depolarımızda depolamış, stoklamış olacağız. O açıdan kaynak, tüketim ve depo dengesi açısından bu proje son derece stratejik bir konumda" ifadelerini kullandı.

Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin Türkiye'nin en büyük depolama tesisi olduğuna dikkat çeken Bakan Dönmez, "Karadeniz'deki gaz Aksaray'da depolanacak. Sakarya'daki çalışmalar hızla devam ediyor. Birinci kuyu Tuna 1 adını verdiğimiz lokasyonda tamamlandı. Şu anda Filyos'ta Fatih Sondaj Gemimiz hazırlıklarını tamamlamak üzere. Kasım ayının başında muhtemelen 1 veya 2 Kasım gibi de ikinci sondaj noktasına, Türkali 1 adını verdiğimiz sondaj noktasına gidecek. Oradan elde ettiğimiz, ürettiğimiz gazı biliyorsunuz 2023'ten itibaren sisteme vermeyi düşündüğümüzü planladığımızı ifade etmiştim. Burası da 2023 itibari ile işletmeye geçecek. Oradan ürettiğimiz gazı özellikle yaz aylarında tüketimi düşük olduğu anlarda bu depolarımızda depolamış, stoklamış olacağız. O açıdan kaynak, tüketim ve depo dengesi açısından bu proje son derece stratejik bir konumda" diye konuştu. -

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]