Sakarya Eğitim Akademisi projesi start aldı

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulanacak en önemli projelerden biri olan Sakarya Eğitim Akademisi düzenlenen törenle başladı.

Törene katılan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilimizdeki eğitime yeni başarılar kazandıracak projede emeği geçenleri tebrik ederek, Sakarya eğitiminin daha iyi yerlere gelmesi için yapılan her çalışmaya destek vereceklerini belirtti

Projenin açılış töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş; eğitim yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler olarak dört ayağı bulunan Sakarya Eğitim Akademisi projesiyle eğitim öğretim kalitesini etkileyen faktörlerin ve öğretmen niteliklerinin öğrenci başarısı üzerindeki etkilerinin belirlenmesi; öğretmen ve yöneticilere yenilikçi öğretim, strateji, yöntem ve teknikleri kazandıran, veli ve öğrencilere kişisel gelişimleri için değer katan bir eğitim akademisi kurulmasının hedeflendiğini söyledi.

Konuşmasında eğitimde birçok paydaşları bulunduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ‘Yönetim eğitilmeden, eğitim yönetilemez’ diyerek, bu eğitimlerin önemine dikkat çekti. Durmuş, aynı hedefe hep birlikte hareket edildiğinde, bugüne kadar nice cevherler yetiştiren Sakarya’dan, önümüzdeki süreçte de dünyaya yön verecek bir nesli, bir kişiyi çıkarabileceklerini belirtti.

Eğitim yöneticilerinin katıldığı ilk gün programında Dr. Öğretim Üyesi Oktay Aydın, “Eğitim ve Öğretim Ortamlarında Ego-İlişki Oyunları” başlıklı bir seminer verdi. Sahnede uygulamalı örneklerle seminerini renklendiren Oktay Aydın, ‘İletişim, iletişime niyet etmekle başlar’ diyerek her alanda iletişimin önemine vurgu yaptı. Seminerin sonunda saz çalma konusundaki yeteneğinden kısa örnekler sunan Öğretim Üyesi Oktay Aydın'ın konferansı eğitimciler tarafından büyük beğeni gördü.

Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi salonunda 3 gün boyunca devam edecek yönetici eğitimleri programında; İletişim konusunda Hüsnü Murat Günaydın, Personel Hizmetleri-Denetim Değerlendirme konusunda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Taşkıran, Etkin Kurum Yönetimi ve Başarılı Ekip Oluşturma konusunda Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, Okul Yönetimini Etkileyen Ögeler- Okul İşletmesi konularında İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, Protokol Kuralları konusunda İhsan Ataöv bilgi ve birikimlerini paylaşacaklar.

Öğretmen etkinlikleri, öğretmen atölyeleri, tematik eğitimler, öğrenci atölyeleri, yönetici eğitimleri, veli eğitimleri, uzaktan eğitimler ve konferanslarla 48 ay sürmesi planlanan Sakarya Eğitim Akademisi projesiyle geleceğin büyük Türkiye'sini şekillendirecek üretken, donanımlı, değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesi, nitelikli bir öğrenme ortamının tüm eğitim kurumlarında hazırlanması hedefleniyor.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]