Sakarya BİLSEM TEKNOFEST'TE Türkiye birincisi

Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi Kimya Öğretmeni Zeliyha Çelik ile öğrencileri Aleyna Akın ve Ceren İlayda Ekici’den oluşan HİDROTEM Takımı, TEKNOFEST 2020 Çevre Enerji Teknolojileri Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu.

Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Sakarya BİLSEM HİDROTEM takımı "Süper Hidrofobik Petrol Emici" adlı projeleriyle, lise kategorisinde Türkiye birincisi olarak ilimize büyük gurur yaşattılar.

Proje çalışmalarıyla suya sızan petrolü kendi ağırlığının 35 katına kadar tutarak temizleyen bir ürün geliştirmeyi başararak çevre temizliği için çok önemli bir gelişme kaydeden HİDROTEM takımına, birincilik ödülü ve 10 bin liralık hediye çeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından takdim edildi. İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, TEKNOFEST finalinde ilimiz öğrencilerinin festivale damgasını vurduğunu belirterek  TEKNOFEST'te Türkiye birincisi olan Bilsem takımını ve finalde yarışan tüm öğrencilerimizi öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi ayrı ayrı tebrik etti.  

 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]