Sakarya, beyaz örtüyle kaplandı

Şehirde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Şehir merkezinde kar kalınlığı 5 cm'yi, Yenikent'te ise 10 cm'yi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 60 cm'yi buldu. Yüksek kesimlerdeki bazı mahallelere ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün önümüzdeki hafta başına kadar yoğun kar yağışı uyarısı yaptığı ilimizde kar dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla yağmaya devam ediyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 5 cm'yi buldu. Yüksek kesimlerde 60 cm'ye ulaştı. Yeni yerleşim bölgesi Karaman-Camili-Korucuk'ta kar tipi şeklinde yağarken kar kalınlığı 10 cm'yi buldu. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı karla mücadele ekipleri, tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karayollarına bağlı ekiplerde gece boyunca şehirler arası ve ilçe bağlantı yollarında küreme ve buzlama çalışması yaptı.  Büyükşehir ekipleri yeni yerleşim bölgesinde kar kürüyor.

İşte Yenikent'ten kar manzaraları:
Şehrin en yüksek noktası olan Hendek Dikmen'nde kar kalınlığı 80 cm'yi aştı. Kar, evlerin önünü kapattı. Vatandaşlar evlerinin önündeki karları küreklerle temizleyerek kendilerine yol açtı.

İşte Dikmen'den o kar manzaraları:
Dün sömestr tatiline çıkan öğrenciler, tatilin keyfini karda oynayarak çıkarıyor.

Tüm öğrencilerin büyük bir merakla beklediği sömestr tatili dün başladı. İl genelinde 730 okulda öğrenim gören 180 bin öğrenci tatile çıktı. Tatilin ilk gününde öğrenciler karda oynamanın tadını çıkardı. Kimi kardan adam yaptı. Kimileri de kar topu oynayıp kaydı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]