Şair Orhan Veli Kanık'ı Anma Programı Düzenlenecek

Sapanca Sanat,Tarih,Kültür ve Turizm Derneği(Saküt), Türk Şiiri’nde tüm kalıpları kırmaya yönelik geliştirilen Garip Akımı’nın üç şairinden biri olan Orhan Veli Kanık’ı, 14 Kasım 2017 Salı günü, saat 20.00’de, Rüstempaşa Mahallesi Kumbaz Caddesi Kumbaz Çay Bahçesi’nde düzenlenecek bir programla anacak.

Şair arkadaşları ve şiirimizin diğer cevherleri Melih Cevdet Anday ve Oktay Rifat Horozcu ile birlikte Garip Akımı’nı oluşturan Kanık, şiirde her türlü süsten uzak kalınması ve sade bir şiirin toplumla buluşmasına öncülük etmek gerektiğini vurgulamıştı. Anday ve Horozcu ile birlikte Garip’in tek yapraklık dergisi olan ‘’Yaprak Dergisi’’ni çıkararak Türk Şiiri’nde kalıpları kıran Garip Akımı, o yıllarda şiiri dünyasında büyük bir verimin temsilcisi olmuştu.

Orhan Veli Kanık Anma Gecesi’ne tüm şiir meraklılarını davet eden Saküt Başkanı Cemal Karaağaç, Şair Anma Geceleri’nin ilgi görmeye başladığını ve anma gecelerine katılanların da gerek şiir seslendirerek gerekse anma gecesi yapılan şairlerin şiir anlayışları üzerine paylaşımlarda bulunabileceklerini belirtti.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]