Sağlık Müdürlüğü’nden o görüntülere açıklama

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sosyal medyada ‘İstanbul’daki bir hastanede COVID yoğunluğu’ adıyla yayınlanan görüntülerle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada; görüntünün Kasım Ayı başında Sakarya’da çekildiği ve hastaların koronavirüs hastası olmadığı belirtildi.

GÖRÜNTÜLER SAÜEH’A AİT

Dün akşam saatlerinde sosyal medyada ‘İstanbul’daki bir hastanede COVID yoğunluğu’ ismiyle paylaşılarak görüntülerin İstanbul’daki bir hastane olduğu iddia edildi. Paylaşımda; “İstanbul’dan bir hastaneden olduğu iddia edilen görüntü. Ne düşünüyorsunuz?” ifadelerine yer verildi. İddialar ile ilgili olarak Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’nce basın açıklaması gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çekildiği tespit edilen görüntülerle ilgili olarak yapılan açıklamada; görüntülerin Kasım Ayı başında çekildiği ve hastaların koronavirüs değil farklı şikayetlerle hastaneye gelen kişiler olduğu belirtildi.

TAMAMI COVİD-19 HASTASI DEĞİL

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan açıklamada; “Sosyal medyada “İstanbul’daki bir hastanede COVID hastalarının yoğunluğu” olarak lanse edilen bir video tespit edilmiş ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamaya gerek görülmüştür. Bu görüntülerin İstanbul ile ilgisi yoktur. Yapılan incelemede Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Acil Servisinde, Kasım ayı başında çekildiği anlaşılmıştır. Aynı günlerde 250 yataklı Yenikent Devlet Hastanesi, pandemi hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bu nedenle ambulanslar COVID dışındaki hastaları SAÜEAH aciline yönlendirmiş ve geçici bir yoğunluk yaşanmıştır. Görüntülerde yer alan hastaların tamamı COVID19 hastası olmayıp, farklı şikayetlerle acil servise başvuran hastalardır. Kısa süreli yaşanan yoğunluk, 1 saat içinde gerekli tedbirlerin alınmasıyla ortadan kalkmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]