RTÜK skandal sözler sonrası cezayı kesti

Erol Mütercimler'in sözleri nedeniyle Haber Global'e program durdurma ve para cezası verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Haliç Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Erol Mütercimler'in Haber Global’deki imam hatip okullarıyla ilgili sözleri sebebiyle kanala 3 kez program durdurma ve üst sınırdan para cezası verdi.  Mütercimler, aynı programda Sakaryalılar için skandal ifadeler kullanmıştı.

Erol Mütercimler 7 Eylül’de Haber Global’de konuk olarak katıldığı programda “Bu imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza ne olarak çıkıyor? Cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız…” ifadelerini kullanmıştı.

Mütercimler, “Sakarya bölgesindeki rezalet nedir söylüyorum; burada niye yuvalanmış? Buranın bir özelliği var? Sakarya’da oturanların kalpleri kırılırsa da canları cehenneme. Kırılsın kalpleri. Milli mücadelede en çok Mustafa Kemal Paşa iç isyanlarda nereden çekti biliyor musunuz bu bölgeden çekti…” şeklinde skandal ifadelerde bulunmuştu.

RTÜK, Mütercimler’in ifadelerini 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 8’inci maddesine aykırı buldu. RTÜK’ten yapılan açıklamada program sunucusunun bu sözlere müdahale etmediği belirtildi. Kanala 3 kez program durdurma ve üst sınırdan para cezası verdi.

Kanun’unun 8’inci maddesinde “Yayın hizmetleri... ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” deniliyor.

 

MELTEM TV'YE DE MÜTERCİMLER CEZASI

 

RTÜK, MeltemTV’de yayınlanan ve sunucularından biri Erol Mütercimler olan bir programda sarf edilen sözler nedeniyle de kanala 3 kez program durdurma ve ağır idari para cezası verdi.

Mütercimler’in bu programda, Sakarya’daki bir çocuk istismarı olayı tartışılırken “Arkadaş bu Sakarya bölgesindeki buradaki bu rezalet nedir ya bu bölgedeki? Niye burada bütün tarikatlar niye burada yuvalanmış? Hayır ben söylüyorum, niye burada yuvalanmış? Buranın bir özelliği var. Neyse bilmem. Bak bu Sakarya bölgesinin orada oturanların kalpleri kırılırsa da canları cehenneme, kırılsın” dediği ve bu sözlerin “eleştiri sınırlarını aştı” kaydedildi.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]