Riski Binalar Yıkılıyor; Sakarya Olası Afete Hazırlanıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce 17 Ağustos’un 22’nci yıl dönümünde, şehrin afet yönetim planını anlattı. Yüce, “Tehlike hep var, her adımımızı buna göre atıyoruz. Belgelerimiz hazır, bakanlıktan onay aldıktan sonra kentsel dönüşüm için adımlar atmayı planlıyoruz. Hedefimiz deprem öncesini en iyi şekilde yönetmek ve afet anında en doğru aksiyonu alabilmek. Aynı acıların yaşanmaması için gayretle çalışıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “asrın depremi” olarak nitelendirilen 17 Ağustos depreminin 22’nci yıldönümünde afetlere karşı yürütülen hazırlık çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Yüce, ilçe belediyeleri ve ilgili kurunmlarla bu noktada görüşmelerin devam ettiğini, ‘kentsel dönüşüm’ için gerekli belgenin alındığını ve bakanlık onayı geldiğinde bu yönde adımlar atmayı planladıklarını ifade etti. Sakarya’da yürütülen inşaat uygulamalarında öncelikli planın ‘deprem riski’ olduğunu hatırlatan Başkan Yüce, AK Parti iktidarında şehrin 22 yılda yaralarını sarıp, yola güçlü adımlarla devam ettiğini vurguladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM GEREKLİ BELGEMİZ HAZIR

Kentsel dönüşüm alanında belgenin hazır olduğunu belirten Başkan Yüce, “Şehrimizi geleceğe hazırlarken deprem gerçeğini de hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz. Depremin önüne geçemeyiz ancak alacağımız tedbirler, uygulayacağımız politikalarla depreme hazır bir şehir oluşturabiliriz. İlçe belediyelerimizle birlikte gerekli görüşme ve değerlendirmeleri sürdürüyoruz. Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’ni aldık ve bakanlıktan onay gelmesi durumunda bu konuda adımlar atmayı planlıyoruz. Belediyemiz bünyesinde sadece bu alanda çalışma yürüten Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’nı kurduk. Amacımız deprem öncesi alınacak tedbirleri sağlıklı bir şekilde yönetmek, olası bir afetin ardından şehrin her noktasında hızlı şekilde aksiyon alabilmek. Aynı acıların yaşamaması için tüm gayretimizle hazırlık yapıyoruz.” dedi.

RİSKLİ BİNALAR YIKILIYOR; SAKARYA OLASI AFETE HAZIRLANIYOR

Başkan Yüce, Sakarya’da riskli binaların yıkıldığını ve afete hazırlık için tüm çalışmaların yürütüldüğüne değinerek, “Deprem kuşağında yer alan bölgemizde, tehlike her zaman var.  Yapılan araştırmalara göre hareket ediyor, uyarılara kulak veriyoruz ve atacağımız her adımı buna göre hazırlıyoruz. Uzman birimler, şehrimizdeki riskli yapıları belirliyor. Orta hasarlı yapılar güçlendirilerek depreme hazır hale getiriliyor, riskli binalar ise yıkılıyor. Tarihi en zor günlerinden birini yaşayan, afetin adeta yıkıp geçtiği şehrimiz 22 yılda yeniden ayağa kalktı. O tarihten sonra hükümetimiz öncülüğünde, çok başarılı çalışmalar yapıldı. Sakaryamız depremin izlerini, gayretli çalışmalarla sildi. AK Parti iktidarında yerel yönetimlerin attığı başarılı adımlarla Sakarya eskisinden daha güçlü, kararlı bir anlayışla ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİN YERLEŞİMİNİ YATAY MİMARİ KURALIYLA UYGULUYORUZ

Sakarya’da yerleşim sisteminin yatay mimariye göre uygulandığını ifade eden Başkan Yüce, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, vatandaşlarımızın aynı acıları yaşamaması için depreme hazırlık için çalışıyoruz. Tüm ihtimalleri bir kenarı bırakıp, şehrin güvenliği için yatay mimari konusundaki ısrarımızı sürdürüyoruz. Yatay kentleşme konusunda her zaman ısrarlıyız. Özellikle kent merkezi ve ilçelerde yüksek yapıların önüne geçip, yatay ve düzenli yerleşim planları uyguluyoruz. Ekonominin yeniden canlandığı şehrimizde kurduğumuz OSB’lerle, açılan fabrikalarla vatandaşımız güvenli ortamlarda ekmeğini kazanıyor. Kentimizde  ‘yeşil Sakarya, enerji yatırımları, modern tarım projeleriyle geleceğe yön veriyor,  Sakarya’ya değer katmak için gece-gündüz çalışıyoruz. Rabbim bir daha böyle bir acı yaşatmasın diyor, kaybettiğimiz her bir ferdimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]