Rehavete kapılıp uyarılara kulak tıkayanlara ceza yağdı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kasım ayı içerisinde koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde bin 518 kişiye, 1 milyon 165 bin 308 TL ceza kesildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından ülkede ve Sakarya’da insan sağlığı için büyük tehdit olan Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, alınan kararlar doğrultusunda; tüm personelin katılımıyla, 24 saat esasına göre aralıksız bir şekilde şehrin her bir noktasında ve halkın yoğun olduğu caddeler, meydanlar, parklar ve bahçelerde yaya devriyeler ve motorize ekipler ile birlikte sıkı denetimler yapılıyor. Yapılan Denetimlerde Kasım ayı içerisinde; maske takma zorunluluğunun kuralına uymadıkları tespit edilen; 880 kişiye idari para cezası uygulandı. Maske takma zorunluluğunu ikinci kez ihlal eden 3 kişiye idari para cezası uygulanarak 3 gün süre ile karantina yurdunda izole edilmeleri sağlandı.

SOSYAL MESAFE VE SİGARA İÇME YASAĞI İHLALİ

Sosyal mesafe kuralına uymadıkları tespit edilen; 129 kişiye idari para cezası uygulanırken sigara içme yasağına uymadıkları tespit edilen 22 kişiye idari para cezası uygulandı.

SOKAK YASAĞI İHLALİ

Haftasonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymadığı tespit edilen 164 kişiye idari para cezası uygulandı.

CEZA YAĞDI

İzin verilen saatler harici sokağa çıkma kısıtlamasına uymadığı tespit edilen 65 yaş üstü 2 kişi ile 20 yaş altı 41 kişiye idari para cezası uygulanırken karantina altında kalması gerektiği halde beklemesi gereken süreyi beklemeden dışarıya çıkan; 65 kişiye idari para cezası, ikazlara uymamakta ısrar eden 28 kişiye hakkında adli işlem olmak üzere toplam 93 kişi KYK yurdunda karantina altına alındı. Karantina altına alınan kişiler, kalan süreleri KYK yurtlarında tamamlayarak yurtlarda kalma süresince oluşan yemek ve diğer masraflar ise kendilerinden tahsil edildi.

6 İŞLETMEYE ADLİ İŞLEM

İşyerini kapatmadığı veya tedbirlere aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 147 işletmeye idari para cezası uygulanırken, ikazlara uymamakta ısrar eden, 6 işletme hakkında ise adli işlem başlatıldı.

65 ARAÇ SAHİBİNE İDARİ İŞLEM

Şehir içi ve şehirler arası çalışan toplu taşıma araçlarında toplu taşıma tedbirlerine aykırı hareket ettiği tespit edilen; 65 araç sahibine idari işlem yapıldı.

TOPLAM BİN 518 KİŞİYE CEZA YAĞDI

Toplamda bin 518 kişiye, 1 milyon 165 bin 308 TL idari para cezası uygulanırken 34 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]