PSB Anatolia ilklerin fuarı oldu

4’üncü yılında fuar statüsünde yapılan PSB Anatolia, Türkiye’de bir ilki hayata geçirdi. Ülkede, sektörün açık havada yapılan en büyük organizasyonu olan fuar 200 sektör temsilcisiyle 29 bin 500 misafiri ağırladı. Peyzaj ve süs bitkiciliği alanında Sakarya’da yapılan fuarın koordinatörü Remzi Adıyaman, “Emeği geçen, desteği olan herkese teşekkür ederim.” dedi.

 

PSB Anatolia 2021 Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı 8-11 Eylül tarihleri arasında Sapanca Kırkpınar Sahili’nde, yoğun katılımla tamamlandı. 4’üncü kez gerçekleştirilen ve bu yıl ilk kez “uluslararası statü” kazanan fuara, Türkiye genelinden ve farklı bir çok ülkeden misafirler katıldı.  200 katılımcı firmaya ev sahipliği yapan PSB Anatolia Fuarı, bu yıl tam 29 bin 500 ziyaretçiyi misafir etti.  Sektörün buluşma noktası olan PSB Anatolia birçok ilklere imza attı, yerli ve yabancı sektör temsilcilerinin odağı oldu. Azerbaycan, Özbekistan, Irak, Gürcistan’dan sektörün öncü isimlerini, Almanya, İtalya, Hollanda gibi ülkelerden ise misafirleri kabul etti. PSB Anatolia, Sakarya’nın süs bitkiciliği ve peyzaj alanında Türkiye’nin ve hatta dünyanın merkezi olmasında büyük rol oynadı.

SEKTÖRÜN ÖNCÜ FUARI

PSB Anatolia 2021 Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, AK Parti Yerel Yönetimler Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SATSO Meclis Başkanı  Talip Kuriş, kaymakamlar, siyasi parti il başkanları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ve çok sayıda davetli katıldı. Üst düzey bürokratlar fuar alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

PSB ANATOLİA İLE BİR İLK

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması’ Türkiye’de ilke imza attı. 12 farklı üniversitenin peyzaj mimarlığı bölümlerinden 6’şarlı gruplar halinde yarışmaya katılım sağlandı. 8 Eylül’de Fuar açılışının ardından başlayan yarışma, 10 Eylül Cuma günü tamamlandı ve jüri değerlendirmesinin ardından gala yemeğinde kazananlara ödülleri takdim edildi. Birincilik Ödülüne Pamukkale Üniversitesi, İkincilik Ödülüne Düzce Üniversitesi, Üçüncülük Ödülüne Bursa Teknik Üniversitesi layık görüldü.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAMGA VURDU

Fuar boyunca devam eden altı konferansa toplamda 22 konuşmacı katıldı. Konferanslar ilgiyle karşılanırken, sektörün ve peyzaj mimarlığı mesleğine dair birçok farklı konu ele alındı. Son dönemde sıkça tartışılan iklim değişikliği, orman yangınları, kurakçıl bitkiler, sürdürülebilir peyzaj, özel sektör deneyimi, Botanik Expo’lar, süs bitkilerinde besleme, ihracat ve pazarlama konuları ayrıntılı olarak incelendi.

“SEKTÖR PSB ANATOLIA FUARI’NDA BULUŞTU”

Fuar koordinatörü Remzi Adıyaman, organizasyona ilgi gösteren vatandaşlara ve sektör temsilcilerine teşekkür ederek, destek sunan paydaşlara minnet duygularını sundu. Adıyaman, “Bu yıl, böyle büyük bir organizasyonu 4’üncü kez yapmanın mutluluğunu yaşadık. PSB Anatolia ismini alan fuarımız, dünyada peyzaj ve süs bitkiciliğinin adeta kalbi oldu. Sektörün kalbi, çalışma boyunca Sapanca’da attı. Binlerce misafirimizi ağırladık, sektör temsilcilerini misafir ettik. Sunduğumuz yüzlerce çeşit ürünle, alıcıya benzersiz bir pazar imkanı sunduk. Bu işle ilgili olan tüm kesimleri bir araya getirdik, ortaya bambaşka bir görüntü çıktı. Yaklaşık 30 bin kişiyi misafir ettiğimiz fuar alanında alt yapı ve üst yapı konusunda destek olan Büyükşehir Belediyesi’ne ve diğer paydaşlarımız SATSO’ya, STB’ye, SAÜ ve SUBÜ’ye, Sapanca Belediyesi’ne, Arifiye Belediyesi’ne, Orman Bölge Müdürlüğü’ne, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası’na, Sakarya BİR’e, Sapanca ve Arifiye Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri’ne teşekkür ederim” dedi. 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]