Pedallar deprem farkındalığı için çevrildi

Sakarya'da toplanan yaklaşık 150 kişilik bisiklet grubu, deprem farkındalığı oluşturmak ve 12 Kasım 1999'da meydana gelen Düzce depreminde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla Düzce'ye tur düzenledi.

Sabah saatlerinde Demokrasi Meydanı'nda toplanan Sakarya, Ankara, Düzce, İzmit ve İstanbul'dan yaklaşık 150 bisikletli, tüm hazırlıklarını yaparak Düzce'ye hareket etti.

Trafik ekiplerinin kontrolünde yola çıkan grup, 83 kilometre pedal çevirdikten sonra Düzce'ye ulaşacak.

Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Şefik Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği'yle 12 Kasım Düzce depreminin yıl dönümünde böyle bir etkinlik yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Depremlerin hayatın bir gerçeği olduğunu vurgulayan Akar, "Sakarya ve Düzce, deprem kuşağı üzerinde olan iki ilimiz. Uzunca bir süre oldu, yeni bir depremi artık bekliyoruz, yaklaştı. Onun için tedbir alınması lazım. Neler yapabiliriz diye farkındalık yaratmak için böyle bir etkinlik düşündük. İnşallah etkili olur, insanlarımız bu konuda biraz daha duyarlı olur. Tabi yönetimlerin de bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Depremle yaşamaya alışacağız." diye konuştu.

Akar, Ankara, Düzce, İzmit ve İstanbul'dan gelen bisikletlilerin Sakarya'da toplandığını belirterek, "Buradan Düzce'ye kadar bisikletle gideceğiz, orada anma etkinlikleri yapacağız. Önümüzdeki yıllarda daha da büyük şekilde bu işi devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği adına etkinliğe katılan Fatih Ceyhan da hem deprem farkındalık yaratmak hem de depremde hayatını kaybedenler anısına tur düzenlemek istediklerini belirterek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]