Ormana kaçırdıkları kişiyi ölümle tehdit eden 4 kişi hakkında dava

Akyazı İlçesinde otomobille kaçırıp sopa ve silahla darp ettikleri kişiden şantajla para isteyip ölümle tehdit ettikleri öne sürülen 4 kişi hakkında dava açıldı.


10 Kasım 2020’de Akyazı İlçesi’nde yaşayan U.Y. isimli şahsı telefonla arayarak görüşmek isteyen K.G., talebi reddedilince beraberindeki İ.M., A.G. ve M.C.K. ile birlikte U.Y.’yi evinin önüne geldi. Dört kişi U.Y'yi araçla kaçırdı.

İlçeye bağlı Reşadiye Mahallesi’ndeki ormanlık alana götürdükleri U.Y.’nin cep telefonunu alan K.G., eşi A.M.G.’ye mesaj attığını iddia ederek U.Y.’yi silahla öldürmekle tehdit etti.

Daha önce de U.Y.’den para talep ettiği iddia edilen K.G., uyuşturucu kullanarak tehditte bulunduğu anlar, aynı araçta bulunan başka biri tarafından kaydedildi. Yaşanan olay sonrası şikayette bulunan U.Y.’nin ifadesi doğrultusunda 4 kişinin ifadesi alındı.

Öte yandan olay sonrasında başka bir suçtan tutuklanan K.G.’nin geçtiğimiz günlerde serbest kaldığı öğrenildi.

4 KİŞİNİN YARGILANMASINA BAŞLANILACAK

Mağdur U.Y.’nin savcılıkta verdiği ifadede; K.G. ve beraberinde bulunan kişilerin kendisini kaçırdıktan sonra sopa ve silahla darp ettiğini, K.G.’nin kendisini ölümle tehdit ederek ‘pasaportum hazır, seni öldürüp giderim’ dediğini ve beraberindeki İ.M., A.G. ve M.C.K. ile birlikte tehdit ettiklerini ifade etti.

Dosyada yer alan cep telefonu görüntüsünde K.G.’nin yanında getirdiği silahı arabanın arka koltuğuna koyduğu ve U.Y.’yi tehdit ederek el koydukları cep telefonundan sosyal medya mesajlarını kontrol ettiği sırada uyuşturucu kullandığı net şekilde görüldü.

Hazırlanan iddianame Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Şüpheliler K.G., İ.M., A.G. ve M.C.K.’nın; ‘birden fazla kişiyle birlikte gece vakti silahla yağma’ ve ‘Birden fazla kişiyle silah zoruyla tehdit ve cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamasıyla yargılanmasına ise önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]