Okuldaki eksiklikler çok olunca, veliler ateş püskürdü

Hendek'te geçtiğimiz yıl Osman Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin laboratuvardan bozma ek binasına taşınan Ziya Gökalp İlkokulu bölümü, velilere isyan ettirdi.

Geçtiğimiz yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararı ile okullarının laboratuvardan bozma ek binaya taşındığını söyleyen veliler; “Okul içler acısı. Her tarafı dökülüyor. Sınıfta prizler dışarıda. Birinci, ikinci sınıfa giden çocuklar eğitim görüyor burada. Ellerini o prizlere sokma ihtimalleri yüksek. Elektrik akımına kapıldıklarında bunun hesabını nasıl verecekler. En büyük sıkıntı tuvalet okul birasının dışında bahçeye yapılmış. Kışın yağmurda, karda 6-7 yaşındaki çocuklar nasıl bahçedeki tuvalete gidecekler? Köy okulları bile bundan çok çok iyi durumda. Eğitime verilen değer bu mu?” dediler.

"Çocuklarımızı bu okula göndermeyeceğiz"


Çocuklarını bu okula göndermek istemediklerini de söyleyen veliler; “Geçtiğimiz yıl bir şekilde katlandık, idare ettik. Bize okulun fiziki şartlarının iyileştirileceği söylendi. Ancak gördük ki hiçbir iyileştirme yapılmamış. Aksine okul daha da kötü olmuş. Sıralar kırık dökük, hala kara tahta var. Hangi çağda yaşıyoruz. Geleceğin teminatı olan çocuklara böyle mi sahip çıkılıyor?” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

"Başka okula taşısınlar"

Veliler, Milli Eğitim Müdürü’ne seslenerek; “Çocuklarımıza böyle bir okulda eğitim aldırmayacağız. Bu şartlarda çocuklarımızı bu okula göndermeme taraftarıyız. Milli Eğitim Müdürü’nden ivedilikle bu soruna çözüm bekliyoruz. Çocuklarımızı fiziki şartları iyi olan, günümüze ve çağımıza uygun okullara taşısın” dedi. Okulun altyapısı olmadığını da ileri süren veliler; “İlçe merkezinde olan bir okulun tuvaleti altyapıya değil, fosoptik çukuruna bağlı. Isınma problemi olacak. Yağmurda zemin kat sular altında kalıyor, okul bahçesi adeta göle dönüyor. Okulun yan tarafı hemen ana yol ve okulun güvenliği yok. Çocukları yola karşı kim nasıl koruyacak?” şeklinde konuştular.

Velilerden biri ise çocuğunun engelli spi hastası olduğunu belirterek; “Maalesef alafranga tuvalet yok. Benim çocuğum normal tuvalete gidemiyor. Bu konuda ben muzdaripim. Lütfen gerekenin yapılmasını istiyorum” dedi.

Bu arada sınıflarını düzensiz bulduklarını söyleyen öğrenciler, kendi sıralarını kendileri taşıyarak, sınıflarda oturacak yer buldular.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]