Okul Öncesi Çocuk Gelişimi kursları başlıyor

Büyükşehir Belediyesi SGM’de ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi’ kursları başlıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen sertifikalı ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi’ kursları başlıyor. 9 Temmuz Pazartesi günü saat 13.00’da Sosyal Gelişim Merkezi’nde başlayacak eğitimlerde 380 saatlik sertifikalı kurslar katılımcılara sunulacak.

9 Temmuz’da başlıyor

Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Aile Danışma Birimi, sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek amacıyla, onların gelişim özellikleri doğrultusunda gereksinimlerinin neler olduğunu bilmeyi amaçlayan 'Okul öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi' kurslarımız başlıyor. 380 saatlik sertifikalı kurslarımız 9 Temmuz Pazartesi günü saat 13.00’da Sosyal Gelişim Merkezi’nde başlayacak. Ayrıntılı bilgi için 444 4 054 (3714) numaralı telefon aranabilir” diye konuştu.

Sertifikalı eğitimler

Kıroğlu, “Sertifika almaya hak kazanan kadınlar; Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı kurumlarda, 4-6 yaş grubuna hitap eden Kur'an Kurslarında öğreticilik yapabilecek ve bunun yanı sıra okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmen yardımcısı olarak görev alabileceklerdir. Aile ve eğitimci işbirliği ile gerçekleşen okul öncesi eğitim; çocuğun daha yaratıcı, ileriyi görebilen, yeni ürünler yaratabilen ve çevresini kendi amaçları için yönlendirebilen özerk bir birey olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır. Okul öncesi eğitim kurumları; toplumun temel yapısını oluşturan saygı, sevgi, paylaşma, iş bölümü, sorumluluk, sosyal çevre oluşturma açısından çocuğu geleceğe hazırlayan en güvenli ortamdır” dedi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]