Öğrenci alımında usulsüzlük iddiası

İl Milli Eğitim ve Müftülüğün ortak projesi olan 'Hafızlık Okulu’na öğrenci alımıyla ilgili iddialar çok konuşulacak gibi. Veliler kursa kayıt için olmazsa olmaz denilen yazılı, mülakat, kurs ve son mülakatta ismi olmayan öğrencinin kazananlar listesinde olduğunu iddia etti.

İl Milli Eğitim ve Müftülük tarafından koordine edilen “proje hafızlık okulu” yazılı ve sözlü sınavla öğrenci aldı. Yaz döneminde 100 kız 100 erkek öğrenci 1,5 aylık kursa alındı. Kursun ardından yeniden mülakat yapılarak 50 kız 50 erkek öğrencinin okula kayıt hakkı kazandığı açıklandı. Veliler sürecin sonunda oluşan listede usulsüzlük olduğunu iddia ediyor.

Veliler Soruyor

Kursa kayıt için yazılı, mülakat, kurs, mülakat aşamaları olmazsa olmaz denildiği halde hiçbir aşamada ismi olmayan bir öğrenci hangi saiklerle kazananlar listesinde yer almıştır?  Yazılı sınavda il genelinde 7. nci, mülakatta 21 nci olan bir öğrenci kazananlar listesinde yokken; yazılı sınavda il genelinde 122 nci olan, mülakatta da 100. olan bir öğrenci kazananlar listesinde 23. sırayı nasıl alabilmiştir? Veliler ayrıca son mülakatta ki 96,50, 98,25 puanlamanın sırrını merak ediyor.

Üçüncü Olan Kişi Giremezken!

Velilerin dikkat çektiği örneklere göre yazılıda 3. mülakat sınavında 33. olan bir öğrenci kazananlar listesinde yokken; yazılı sınavda 128, mülakatta 94. olan bir öğrenci kazananlar listesinde 33. sırayı nasıl alabilmiştir? İl genelinde yazılı da 39. olan, mülakatta 19. olan bir öğrenci kazananlar listesinde yokken; yazılı sınavda il genelinde 112. olan, mülakat sınavında da 72. olan bir öğrenci kazananlar listesinde 5. sırayı nasıl alabilmiştir? Usulsüzlük olduğunu ileri süren vatandaşlar bu duruma itiraz ediyor.

Kaynak: Adapostası
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]