O restoranlar kapatıldı

Sakarya-Kocaeli D-100 Karayolu üzerinde bulunan ve daha önce Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla tedbirlerden muaf tutulan 4 restoran koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kapatıldı.

Serdivan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 15 Aralık 2020'de alınan karar ile D-100 Karayolu üzerinde bulunan 4 restoran, koronavirüs tedbirlerinden muaf tutulmuştu.

Gerekçe olarak tesislerin yol kenarında oldukları ve transit yolculara hizmet vermeleri gösterilerek işletmelerin açık tutulması ve faaliyetlerini sürdürmelerine izin verilmişti.

Ardından dinlenme tesislerinde yer alan yeme içme yerleri kapsamında değerlendirilen restoranlardan ikisi geçtiğimiz günlerde Jandarma tarafından yapılan denetimlerde alkol servis edildiği gerekçesiyle mühürlenmişti.

Tesislerde bulunan 12 kişiye Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplam 37 bin 800 lira ceza yazılarak yol kenarında bulundukları için dinlenme tesisi izni verilen ve kısıtlamalardan istisna tutulan tesislerin izinleri de askıya alınmıştı.

Buna göre Serdivan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak 4 restoran için yeni kararlar aldı. Alınan karara göre 2 restoranın alkol sattığı göz önünde bulunarak 4 restoranın çalışma izinleri iptal edilerek kapatıldı.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]